У людей старшого покоління слово «євроремонт» асоціюється з рівними стінами, акуратно укладеною плиткою та правильно підібраними відтінками оздоблювальних матеріалів. При цьому передбачається, що всі роботи виконає кваліфіковані професіонали, точно дотримуючись ескізів досвідченого дизайнера.

На жаль, насправді ремонт проходить зовсім по-іншому. У процесі робіт доводиться буквально битися з неякісно виконаними кутами, нерівними стінами та постійними переробками. І це цілком зрозуміло. Важко передбачити всі нюанси, що виникають під час ремонту. Особливо підбір сантехніки чи керамограніту для людей, які не знайомі з технологією ремонтних робіт.



Нижче наведено основні правила та відомості, які допоможуть правильно спланувати ремонт та не зробити традиційних помилок.

По-перше, перш ніж розпочати ремонт, необхідно досконально опрацювати концепцію ремонту. У власника житла має бути чітке уявлення, що вийде в результаті ремонту. Чим більше деталей інтер’єру продумано спочатку, тим менше переробок доведеться робити. Краще зробити кілька кольорових замальовок. Ці ескізи потрібні, щоб постійно нагадувати про загальну концепцію. Важливо, щоб у концепції спочатку було опрацьовано якнайбільше деталей. Для цього рекомендується досліджувати будівельні магазини на предмет наявних матеріалів. Сьогодні у продажу є багато оздоблювальних матеріалів та готових декоративних елементів, застосування яких значно полегшує створення інтер’єру. Фахівці рекомендують розробляти концепцію відразу для всієї квартири, не обмежуючись однією кімнатою. Особливу увагу треба звернути на передпокій та вітальню, адже саме з них почнеться знайомство з виглядом квартири.

З чого розпочати ремонт: 5 порад, які потрібно врахувати на старті - KERAMIS

По-друге, визначившись з інтер’єром, треба суворо дотримуватися обраного стилю. Необхідно визначити послідовність робіт і точно дотримуватися цього порядку. І знову рекомендується викласти цю послідовність на папері. Для цього треба скласти план квартири і для початку чітко розмежувати зони: обідню, робочу, зону відпочинку, гостьову, ванну та туалет. Якщо дозволяє площа, можна передбачити також спортивну зону, дитячу, господарський блок тощо. Потім необхідно представити свої дії у кожному сегменті житла. Продумайте, як входитимете в кожну зону, де краще розташувати побутову техніку, як зручніше користуватися електричними розетками та вимикачами. Не слід забувати про освітлення. Зазвичай помиляються саме в цьому питанні, роблячи висвітлення або надлишковим, або недостатнім. Слід пам’ятати, що прокладання електропроводки для установки раніше не передбачених розеток, освітлювальних приладів та вимикачів викликає найбільшу кількість переробок.

DIM.RIA – Як оформити інтер'єр в стилі»: 30 найкращих текстів

По-третє, слід розуміти основи ремонтних робіт. Існують давно випробовані будівельні технології, розуміння яких дозволить уникнути зайвих витрат сил та нервів.

Як часто потрібно робити ремонт у квартирі - корисні правила та рекомендації

Поверхня щойно зведеної перегородки або стіни зовсім не повинна бути ідеальною. Звичайно, чим рівніше вона буде спочатку, тим легше її обробити, витративши меншу кількість оздоблювальних матеріалів. Існує безліч різних сумішей, застосувавши які можна будь-яку стіну зробити ідеальною. Послідовність наступна: спочатку поверхню штукатурять, потім наноситься шар шпаклівки. В останню чергу робиться так зване фінішне покриття: шпалери, фарба чи побілка. Для чого призначена суміш і як її використовувати – визначити досить легко, уважно ознайомившись з інструкцією, що додається. Важливо розуміти, що кожен шар обробного матеріалу приховує дефекти поверхні, поступово наближаючи її до ідеального вигляду. Основні недоліки усуває штукатурка, вартість якої набагато нижча від ціни шпаклювальних сумішей. Шар шпаклівки надасть поверхні майже закінченого вигляду. Зазначимо, що шпаклівку треба вибирати в залежності від умов експлуатації приміщення: температури та вологості.

Останній фінішний шар підбирається з урахуванням спочатку розробленої концепції. Саме на цьому етапі й будуть потрібні раніше підготовлені кольорові ескізи. Правильно підібрані відтінки дозволять створити саме інтер’єр, який підходить обраному стилю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ремонт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: