Як знайти квартиру у Сан-Франциско емігрантам?

Опубліковано:
6 Листопада, 2023

Перед в’їздом до США одним із основних завдань є пошук житла. У цій статті ми розповімо нашим читачам, що робити, щоб оренда квартири в Сан-Франциско на тривалий термін стала легким процесом, орієнтуючись на ціни та необхідні документи.

Пошук житла: онлайн та офлайн – де шукати краще?

Онлайн: крок у ногу з часом

Найбільш цивілізованим способом зняти квартиру в Сан-Франциско є використання спеціалізованих веб-сайтів, що пропонують оголошення про оренду. Вони мають великі бази даних, що спрощує пошук всього кількома кліками. Один з найпопулярніших варіантів – сайт BAZAR.club. Перейдіть за посиланням https://www.bazar.club/properties, щоб знайти оголошення про доступне житло. Встановивши параметри у фільтрі (місто, категорія, ціна), ви отримаєте список відповідних варіантів.

Переваги такого підходу очевидні:

  • Заощаджує час;
  • Детальний опис та фотографії дозволяють сформувати реальне уявлення про житлове приміщення;
  • Можливість знайти житло без посередників та зайвих витрат;
  • Можливість самостійно розмістити оголошення про пошук житла.

Що в офлайн?

У Сан-Франциско зняти квартиру досить просто і традиційні методи залишаються затребуваними, особливо якщо у вас є знайомі в районі, куди ви плануєте переїхати. Ніхто не скасовував дієвість слова з вуст у вуста. Якщо ви володієте англійською мовою на достатньому рівні, ви можете вивчити американські газети з розміщеними там оголошеннями про оренду.

Коротко про здачу житла

Апартаменти в Сан-Франциско мають низку особливостей, з якими варто ознайомитись заздалегідь:

  1. Навіть у триповерхових будинках встановлені ліфти.
  2. Центральне опалення відсутнє; замість нього використовують газові обігрівачі чи кондиціонери з функцією обігріву.
  3. Мешканцям доводиться самостійно укладати договори з комунальними службами та сплачувати рахунки.
  4. Ванна кімната має витяжку через вікно, розташоване під стелею.
  5. Квартири в Сан-Франциско, як правило, здаються без меблів; зазвичай укомплектовані лише кухонними приладами: плитою, холодильником, мікрохвильовою піччю та посудомийною машиною.
  6. Пральні машини знаходяться в окремому приміщенні, яким користуються мешканці всього поверху або всієї будівлі.
  7. Стельове освітлення відсутнє, тому мешканці самі дбають про придбання настільних ламп.

Підготовка орендного договору

Перед тим як зняти квартиру в Сан-Франциско на довготривалий термін і укласти договір оренди орендарю необхідно підтвердити свою фінансову спроможність перед орендодавцем, представивши один із наступних документів:

  • Витяг з банківського рахунку з достатньою сумою для покриття орендної плати;
  • Довідку від роботодавця із зазначенням заробітної плати, що вдвічі перевищує суму орендної плати;
  • Якщо немає можливості надати вищезгадані документи, орендар повинен використовувати інші способи, щоб переконати орендодавця у своїй платоспроможності.

Важливо пам’ятати! Кожен орендар зобов’язаний внести одноразовий депозит у розмірі від 1500 до 4000 доларів. Якщо договір із будь-якої причини не буде укладено, ці кошти не повертаються.

Нюанси оформлення договору оренди в Сан-Франциско:

Перед тим як поставити свій підпис у договорі, ретельно огляньте квартиру щодо можливих несправностей. При виявленні, наприклад, зламаної ручки дверей або шпалер, що відшарувались, обов’язково запишіть всі ці обставини в протокол.

Зазвичай термін дії договору становить 1 рік. Упродовж цього терміну орендар зобов’язується своєчасно оплачувати орендну плату, а орендодавець немає права збільшувати вартість оренди. Існує також варіант договору оренди на місяць на місяць. Він надає орендарю право виїхати будь-коли, попередивши про це власника заздалегідь. У свою чергу власник має право самостійно збільшувати орендну плату.

Обов’язок орендаря полягає у тому, щоб повернути квартиру власнику у тому стані, в якому вона перебувала перед заселенням. Тому так важливо було уважно оглядати її перед укладанням договору.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #оренда, #оренда квартири, #США
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: