Служити доведеться всім – це аксіома. Коли армія користується далекобійною зброєю, то вік військовослужбовців не має значення, – Данілов

Опубліковано:
3 Листопада, 2023

Теза, що воювати або служити доведеться всім, – це аксіома, Коли армія користується далекобійною зброєю, то вік військовослужбовців не має значення. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв’ю LIGA.net.

Журналіст запитав, як він ставиться до тези, що “воювати/служити доведеться всім”.

“Це аксіома, і не треба цьому дивуватися. Ми перебуваємо в доволі складному світі, коли маємо захищати свою країну, маючи божевільного сусіда. Навіть коли відбудеться фрагментація Росії, ми маємо бути готові. А фрагментація Росії відбудеться обов’язково за нашого життя”, – сказав Данілов.

Щодо тези ексміністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, нібито “настав час переоцінити масштаби мобілізації України”, Данілов відповів, що мобілізація почалася 24 лютого 2022 року та жодного дня не припинялася.

“І ми цього не приховуємо, на відміну від Росії. Що стосується вікового цензу, то уявлення про війну, що це тільки окопи та перша лінія, – це уявлення про минуле”, – зазначив секретар РНБО.

За його словами, якщо в України не буде сучасних засобів ураження, допомоги партнерів, то “триматись лише, використовуючи лінії фронту, буде дуже-дуже складно”. Тому Україна отримує далекобійні ракети ATACMS, SCALP тощо, які в сучасній війні набагато ефективніші.

“Коли ви користуєтесь сучасною зброєю – вік не має значення. Уявлення, що в ЗСУ всі мають бути молоді – трошки скривлене”, – підсумував він.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #армія, #війна, #данілов, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #служба, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж
17:13, 2 Травня, 2024

“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж

Блоги

ТОП новини тернопільщини: