Вареники – це смачна домашня страва, яка є частим гостем на столі у кожного українця. Їх можна готувати з різними солодкими та солоними начинками. Водночас, ні для кого не секрет, що запорука вдалих та смачних вареників – це правильно приготовлене тісто. Воно має бути ніжним, еластичним, м’яким та приємним в роботі. Однак, до не бажаних наслідків може призвести додавання одного інгредієнту.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, який інгредієнт краще ніколи не додавати у тісто на вареники.
Перегляньте також:
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
Відтак, за словами досвідчених господинь, таким інгредієнтом є яйця. Саме вони можуть зробити тісто жорстким та твердим. Як наслідок, тісто втрачає свою еластичність, а готові вареники будуть, як резина.
Якщо ж дуже хочеться, то у тісто дозволяється додавати лише жовтки. Вони роблять тісто дуже ніжним, а також надають йому приємний жовтий колір.
Що ще робить тісто на вареники жорстким?
Зробити тісто жорстким і тугим може велика кількість борошна. Його краще додавати порційно і використовувати під час розкачування.
Також тісто може бути не дуже пластичним, якщо ви готуєте його на основі холодної води. Краще використовувати теплу або ледь гарячу. Результат вас дійсно приємно здивує.