Натуральний раціон для кішок: плюси та мінуси самостійного приготування їжі

Опубліковано:
18 Жовтня, 2023 о 21:24

Відповідальні власники свійських тварин прагнуть забезпечити своїх пухнастих супутників найкращими продуктами. Хтось воліє купувати готовий корм для котів, інші – віддають перевагу приготуванню їжі самотужки. У цій статті ми розглянемо плюси та мінуси натурального раціону, а також розповімо, як правильно готувати домашню їжу для котів.

Плюси «натуралки»

Серед основних переваг натурального раціону перед комерційним кормом:



  1. Контроль за інгредієнтами. Ви можете вибирати тільки високоякісні продукти та виключити будь-які потенційно небезпечні або алергенні компоненти. Це особливо важливо, якщо у вашої кішки є особливі дієтичні потреби.
  2. Адаптація до потреб конкретного вихованця. Кожна кішка є унікальною, і її харчові потреби можуть відрізнятися залежно від віку, рівня активності, стану здоров’я та інших факторів.
  3. Відсутність консервантів та добавок.
  4. Поліпшення стану вовни та шкіри. Здорове харчування може зробити шерсть блискучою, шкіру менш схильною до сухості і свербіння.

Приготування їжі вдома дозволяє контролювати порції та запобігати перегодовування. Це може знизити ризик ожиріння.

Мінуси натурального раціону

Всупереч усім упередженням щодо користі натуральної їжі, насправді є безліч мінусів:

  1. Складність балансування. У той час як створений брендом​​​​​​​ Savory корм для котів або продукція інших перевірених виробників містить ідеально збалансовану кількість нутрієнтів, у разі «натуралки» досконально розрахувати пропорції практично неможливо.
  2. Ризик дефіциту важливих поживних речовин. Для здоров’я кішкам необхідні білки, жири, вітаміни, мінерали, таурін та аргінін. Дефіцит може спричинити серйозні захворювання.
  3. Проблеми приготування. Приготування їжі для кішок потребує часу та зусиль. Необхідно правильно вибрати, приготувати продукти, зберігати готову їжу у правильних умовах. Сухий корм для котів значно полегшує ці завдання.
  4. Фінансові витрати. Багатьох власників відлякують ціни на преміальні корми, проте на купівлю високоякісних продуктів у потрібній кількості йде не менше грошей.

До того ж, якщо ви готуєте їжу для кішок вдома, вам потрібно постійно моніторити їхній стан здоров’я. На натуральному харчуванні потрібні регулярні медичні огляди та консультації з ветеринаром.

null

Як правильно готувати їжу для котів

Приготування збалансованого та здорового меню потребує уваги:

  1. Вибирайте якісні та свіжі інгредієнти, включаючи м’ясо, овочі та добавки, щоб забезпечити збалансований раціон.
  2. Правильне оброблення продуктів, включаючи варіння або приготування на пару, допоможе максимально зберегти поживні речовини.
  3. Постарайтеся дотримуватися регулярного розкладу їжі, щоб кішка отримувала необхідну кількість поживних речовин.
  4. Враховуйте потреби вихованця, особливо якщо у нього є проблеми зі здоров’ям чи дієтичні обмеження.

Якщо вам не вдається забезпечити збалансований раціон для кішки, існує безліч високоякісних комерційних кормів, розроблених з урахуванням потреб пухнастих друзів. А якщо вихованець має певні особливості: алергії, зайву вагу, харчову непереносимість тощо — набагато безпечніше купувати спеціалізовані корми, щоб контролювати ці стани та зберегти здоров’я тварини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: