Тернопільська політикиня та громадська діячка розповіла про роль українського жіноцтва у перемозі України

Опубліковано:
3 Жовтня, 2023

Лариса Римар – відома Тернопільська громадсько-політична діячка, голова ГО «Асоціація жінок України», депутатка Тернопільської обласної ради VII скликання на наше прохання ділиться своїми міркуваннями щодо теперішньої ситуації в Україні.

– Пані Ларисо, якою Ви бачите перемогу України у найближчому майбутньому?

– Наша держава сьогодні переживає складні історичні моменти: російська воєнна агресія змусила нас усіх зрозуміти, що навіть у XXI столітті, де розум й інтелект має домінувати, існує варварство і проблеми з психічним здоров’ям окремих політичних діячів. Ми його відчуваємо щодня. Перемога України –  у реалізації конституційних прав і свобод: Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Наша перемога – у формуванні сильних і професійних інститутів влади, боєздатній армії та активному громадському суспільстві. Україна не може всю свою історію бути жертвою, жебрачкою і стояти осторонь процесів формування світової цивілізації. Ми маємо потенціал формувати порядок денний сучасності, а не навпаки.

– Війна згуртувала українське суспільство і, водночас, оголила його вади. Що відбувається?

– На жаль, для більшості з нас війна – це тривоги, втрати, сльози, біль, а для когось – засіб для збагачення.  Корупція в органах влади нікуди не поділася, про це говорять наші світові партнери! Свідченням цього є й гучні скандали навколо публічних осіб Тернопілля. Звичайно, органи правосуддя дадуть свій висновок, але осуд суспільства очевидний. Найбільше боюся байдужості людей, коли через принцип окремих «моя хата скраю» рушить надії мільйонів українців, а дехто пристосовується до реалій життя, будуючи Україну не своєму серці, а своїй кишені.

– Яка участь жінок у протидії агресії та відбудови повоєнної України?

Я більше ніж переконана, що Україна переможе у цій загарбницькій війні з боку рф. Питання часу. Кожна жінка має право вибору як долучитися до перемоги: як захисниця на передовій, берегиня родинного вогнища, волонтерка у тилу. Кожен має право бути на своєму місці! 

– Ви очолюєте багато років ГО «Асоціація жінок України». Днями Вас обрали керівницею ще на 4 роки. Чим займається Ваша організація і які напрямки роботи?

– Нашій організації у листопаді виповниться 25 років з дня заснування. Головна мета – захист прав та інтересів жінок, розбудова української правової держави. За ці роки ми впровадити десятки різних проєктів та ініціатив з метою відстоювання інтересів жінок, їх родин, малозабезпечених осіб. Війна розширила цей перелік – внутрішньо переміщені особи, сім’ї загиблих, родини воїнів ЗСУ. Гасло Асоціації жінок: наша громадянська позиція – небайдужість і конструктивні дії!

– Бажаю успіхів Асоціації та перемоги Україні!

Розмовляла Анастасія Квітковська. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лариса римар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: