Суд остаточно встановив громадянство Коломойського

Опубліковано:
30 Вересня, 2023

Шевченківський рaйонний суд Києвa офіційно підтвердив нaявність в олігaрхa Ігоря Коломойського пaспортa громaдянинa Ізрaїлю. Це стaлося під чaс зміни йому зaпобіжного зaходу і збільшення розміру зaстaви з 509,9 млн грн до 3,89 млрд грн.

Про це повідомляє “Глaвком” з посилaнням нa дaні судового реєстру.

У поданому клопотанні до суду заступник керівника другого відділу детективів БЕБ зазначив, що підозрюваний олігарх може незаконно виїхати з України для уникнення кримінальної відповідальності. Феміда зауважила, що у разі доведення причетності Ігоря Коломойського до інкримінованого злочину, йому загрожує до 12 років ув’язнення.

“Тяжкість ймовірного покарання особливо сильно підвищує ризик переховування від органу досудового розслідування та/або суду на перших етапах притягнення особи до кримінальної відповідальності. Крім того, Коломойський має громадянство Держави Ізраїль, що надає йому право безперешкодно переміщатися за межі території України. Вищевказані обставини в сукупності дають підстави дійти до висновку щодо існування ризику вчинення підозрюваним дій, направлених на переховування від органу досудового розслідування та суду”, — йдеться у судовій ухвалі.

Раніше, 2 вересня, Шевченківський районний суд Києва під час обрання запобіжного заходу Коломойському  ідентифікував його як громадянина України.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила підозру Ігорю Коломойському. Вона була оголошена за кількома статтями.

Також ми писали, що Ігор Коломойський підозрюється у шахрайстві та протиправному заволодінні чужим майном. У тексті підозри зазначається, що він є громадянином Ізраїлю та Кіпру. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громадянин, #ізраїль, #коломойський, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: