Колектив ТНПУ взяв участь у Всеукраїнській прощі освітян

Опубліковано:
28 Вересня, 2023 о 08:05

На вихідних, з ініціативи профкому працівників вишу, колектив Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка взяв участь у ХIII Всеукраїнській прощі освітян до Марійського духовного центру в с. Зарваниці, яка щороку відбувається напередодні Дня працівника освіти.

Відрадно, що перше професійне паломництво здійснили ще у вересні 2010 року, у якому взяли участь понад 4000 працівників із різних навчальних закладів України. Проща була присвячена пам’яті патріарха Йосифа Сліпого та 26-й річниці з дня його смерті.



Цьогоріч приїздили освітянські колективи не лише з Тернопільської, а й інших областей України.

Розпочали професійну прощу освітян із Архиєрейської Божественної Літургії у Соборі Зарваницької Матері Божої, яку очолили єпископи-помічники Тернопільсько-Зборівські Теодор та владика Володимир.

Біля джерела, що знаходиться на території духовного центру,  єпископи освятили воду, якою всі присутні мали змогу не лише насититись, а й набрати додому.

На обід освітяни частували прованську перекурску, якою радо пригощали черниці.

На завершення духовної програми працівники освіти і науки вирушили у хресну дорогу, якою дружно піднялись до Зарваницького Єрусалиму, де помолились за наших мужніх воїнів, український народ і подякувати Господу Богу за кожен прожитий день.

Вдячні профспілковому комітету працівників ТНПУ за організацію поїдки, зокрема Івану Каплуну та Ірині Бабій.

Христина Надала

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: