У Заліщиках вшанували чудотворну ікону Пресвятої Богородиці «Тернопільська»

Опубліковано:
26 Вересня, 2023

23 вересня з благословення архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона до Заліщиків прибула чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Тернопільська». Під молитовний спів духовенства і вірян зустріли ікону Божої Матері та внесли у храм Вознесіння Господнього, після чого розпочалося святкове всенічне бдіння, яке очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Наступного дня у Свято-Вознесенському храмі відбулась святкова Божественна літургія. Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні митрополита Вінницького і Брацлавського Романа, митрополита Рівненського і Острозького Іларіона, архієпископа Луганського і Старобільського Лаврентія, архієпископа Володимирського і Нововолинського Матфея, керуючого єпархією архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона, єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, настоятеля храму протоієрея Василія Хребтака, а також духовенства Тернопільсько-Бучацької єпархії та гостей у священному сані. Після запричасного стиха до присутніх з повчальною проповіддю звернувся обласний благочинний протоієрей Володимир Якубишин. В кінці літургії духовенство разом з вірянами під молитовний спів звершили хресний хід навколо храму з чудотворною Тернопільською іконою Пресвятої Богородиці, яку несли воїни-захисники України. Відтак архієпископ Тихон висловив слова подяки архіпастирям і духовенству за спільну молитву та привітав настоятеля храму отця Василія та парафіян з 10-літтям освячення храму. Також з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, за жертовну працю та заслуги перед Православною Церквою України, владика Тихон вручив орден святителя Миколая Чудотворця – Миколі Навольському, орден великомученика Юрія Переможця – Івану Дрозду і Мирославу Розлуцькому.

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #богоролиця, #Заліщики, #ікона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільска, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: