Власники автомобілів з гідрокомпенсаторами можуть вважати себе щасливчиками

Опубліковано:
23 Вересня, 2023 о 18:26

Перший двигун з гідрокомпенсатором встановили на Cadillac в 1930 році. Про обслуговування силових агрегатів тоді ще ніхто не замислювався, тому по-справжньому популярні «гідрики», як їх тепер називають у народі, стали лише у 80-х роках. Тоді японський автопром вийшов на світовий ринок, а потім і підкорив його. Але застосування цих елементів призвело до ускладнення конструкції мотора і збільшило вартість машин, тому їх стали встановлювати рідше. З економічних міркувань надійність двигунів дещо втратила значення, але власники автомобілів з гідрокомпенсаторами можуть вважати себе щасливчиками.

Що таке гідрокомпенсатор?

Гідрокомпенсатор – це спеціальна деталь на верхній частині двигуна автомобіля. Він допомагає компенсувати зазори, які можуть виникнути в механізмі ГРМ між розподільним валом і штовхачем клапана. Знаючи принцип роботи системи, в якій постійно присутнє тертя, можна з упевненістю сказати, що знос деталей неминучий. У разі несправності газорозподільного механізму це призводить до несправності двигуна. Знайти гідрокомпенсатори бренду AE  чи, можливо, INA, їх можна придбати в одному інтернет-магазині https://japan-cars.com.ua/zapchasti/gidrokompensatory/.



Різниця між гідрокомпенсаторами та іншими регуляторами зазорів клапанів полягає в тому, що перші працюють повністю автоматично, тоді як для інших механізмів потрібна певна форма участі водія. Що це означає? Це означає, що при відсутності гідрокомпенсаторів автовласник повинен особисто встановлювати тепловий зазор клапанів через певні проміжки часу і ретельно стежити за ними в процесі роботи пристрою.

Плюси гідрокомпенсатора

Гідрокомпенсатори мають багато переваг, зокрема, до них належать:

– низький рівень шуму двигуна;

– відсутність необхідності регулювання теплових і клапанних зазорів, викликаних природним зносом;

  • не вимагає обслуговування;
  • забезпечує постійний тиск стержня клапана на кулачок розподільного вала, що забезпечує високий ККД навіть сильно зношеного газорозподільного механізму;

– стабільні динамічні характеристики старого мотора.

Де купити?

Перше, що спаде вам на думку, це магазин автозапчастин. Проте не завжди там є те, що вам необхідно. Один з найкращих варіантів – інтернет-магазин. Покупки в інтернеті забезпечують зручність і доступність, яких ви не знайдете в місцевому магазині автозапчастин. Ось лише деякі з переваг онлайн-покупок:

  • широкий вибір автозапчастин
  • простий у використанні онлайн-каталог
  • швидка доставка
  • можливе повернення автозапчастин

Втім, купувати онлайн чи офлайн вирішувати лише вам. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гідрокомпенсатори, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: