Поліцейські радять як не потрапити в аферу з працевлаштування

Опубліковано:
23 Вересня, 2023

Шукав роботу в соцмережі, натомість знайшов шахрая мешканець Тернополя. Чоловік заплатив за неіснуючу вакансію 5 тисяч гривень.

Посередник телефоном розповів, що для працевлаштування з високою зарплатнею необхідно пройти навчання за спеціальною програмою, після закінчення якої він гарантовано буде прийнятий на посаду. Потерпілий повірив та оплатив тренінг, після чого роботодавець-шахрай зник з мережі. У підсумку – ні навчання, ні грошей, ні роботи.

Поліцейські наголошують: для того, щоб отримати якісний сервіс і справжню хорошу роботу, потрібно вибрати для співпраці надійну компанію. Як мінімум, треба почитати відгуки про установу, де плануєте працювати, а також варто знайти її офіційний сайт.

Нікому не переказуйте гроші за вакансію. Нікому не надсилайте паспортні дані та код банківської картки. Не реєструйтеся на невідомих сервісах і не проходьте верифікацію. Пам’ятайте – якщо людина не надає детальної інформації про компанію, найімовірніше, це шахрай.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #афера, #поліція
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: