Про сморід і дим навколо заводу у Бучачі йшлося на сесії міської ради

Опубліковано:
21 Вересня, 2023

На сесії Бучацької міської ради депутати розглядали питання про сморід і дим навколо заводу у місті.

За словами міського голови Віталія Фреяка, у роботі свинарника, який знаходиться на території цукрового заводу, виявили порушенням екологічного законодавства, однак робота Бучацького мальтозного заводу проводиться у межах допустимих норм. Міський голова радить звертатись в Київ за допомогою, щоб отримати дозвіл потрапити на територію Бучацького свинарника і перевірити, чи дотримуються там відповідних норм роботи.

Нагадаємо, 18 вересня у соцмережі Facebook Богдан Паращук виклав світлини та відео, на яких видно дим і вказав, що це те, що відбувається навколо мальтозного заводу. Також чоловік написав:

«Отримав відео власника приватної оселі, яка межує із заводом. Жах по факту. Це еколог заводу Амборський Віктор називає НОРМОЮ робочого процесу. Ветеринарна освіта це допускає. По його словах завод не гудить, не шумить, з комена диму нема і всі минулі проблеми усунуті, хоч признав, що завод смердить круглосуточно! Народження нової корумпованої бюрократичної зірки частково знімає негатив із Нищія подібних. Молодець Віктор! Залишилось Вишиванку надіти і не знімати допоки зірка не потухне! Якщо на вулиці такий пил, то в легенях людини не менше. А овочі, фрукти… Закликаємо жителів навколо будинків фіксувати будь-яке звернення до лікарів із проблемами дихальних шляхів, травної та нервової систем…, збирати чеки за куплені ліки і в колективному зверненні будемо вимагати відшкодування, компенсації і вчити керівництво мальтозки працювати по стандартах XXI століття. Або і взагалі не працювати, коли не вміють», – йдеться у дописі Богдана Паращука.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дим навколо заводу, #сесія, #Сморід у Бучачі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: