«Ісус – Син Бога Живого»: Новий театральний сезон у Тернопільському драмтеатрі

Опубліковано:
10 Вересня, 2023

Містерією «Ісус – Син Бога Живого» 10 вересня відкриває 93-й театральний сезон Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка.

Режисер-постановник, народний артист України Федір Стригун зізнається: поставити виставу про Месією було його мрією.

null

Репетиції тривали понад місяць. Роль Ісуса грає актор Євген Лацік. Каже, особливих труднощів у творенні образу не мав. «Думав, буде важче. Переживав, хвилювався. Зазвичай розповідають, що навколо таких ролей якісь бувають таємниці, і не завжди вони можуть бути приємними. Скажу чесно, до сьогодні – все спокійно, все легко і з любов’ю виходить».

Ідея розпочати сезон саме з містерії за Євангеліями належить директору драмтеатру Борису Репці.

«Через апостолів ми маємо показати нинішніх апостолів, – зазначає. – Тих апостолів, які віддали своє життя за Україну і тих, які зараз боронять наш край. Вистава – на часі і в час війни – актуальна».

Допрем’єрний показ містерії, за словами очільника театру, відбувся 9 вересня для родин загиблих військовослужбовців і переселенців. Прем’єра відбулася у неділю, 10 вересня.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вистава, #Ісус – Син Бога Живого, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: