Смішинг: тернопільські поліцейські розповіли про поширений вид шахрайства

Опубліковано:
9 Вересня, 2023 о 20:15

Тернопільські поліцейські закликають громадян бути уважними у своїх діях, щоб не стати жертвами шахраїв. Правоохоронці кажуть, останнім часом нерідко фіксують випадки одного із видів шахрайства – смішингу.

«Смішинг — це SMS-шахрайство, тобто ще один вид обману за допомогою сервісів зв’язку. Метою злочинної схеми є змусити користувача перейти за шкідливим посиланням з SMS-повідомлення. Смішинг-сповіщення може надійти вам начебто з відомого банку, знайомої компанії, може інформувати про раптовий виграш у лотерею чи акцію. Найімовірніше, це буде пропозиція перейти за посиланням і ввести свої персональні дані, банківські реквізити, паролі тощо. Пам’ятайте, що будь-які подібні повідомлення повинні насторожити вас. Не варто відповідати на них, а слід ще раз перевірити інформацію за допомогою дзвінка на гарячу лінію справжнього сервісу», – кажуть поліцейські.

 



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #Смішинг, #шахраї
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: