На Чортківщині відкрили барельєф і меморіальну дошку Василю Мармусу та презентували книгу

Опубліковано:
8 Вересня, 2023

4 вересня на будівлі Чортківської мистецької музичної школи урочисто відкрила барельєф своєму татові донька Василя Мармуса – Софійка…

Його виконали подружжя митців із Києва – Ольга та Яків Біленки, які через повномасштабне вторгнення росіян покинули свою домівку та оселились у Чорткові. На барельєфі Василь зображений разом зі своєю одвічною супутницею – бандурою. Він був не лише хорошою людиною, а й вправним музикантом: грав на акордеоні, губній гармоніці, тромбоні, але люди затамовували подих, коли Василь брався за бандуру.

На бандурі навчався грати саме у Чортківській музичній школі. Тому ще в червні цього року Чортківську мистецьку музичну школу рішенням сесії міської ради перейменували на честь загиблого на російсько-українській війні Героя Василя Мармуса.

До речі, 1 вересня у с. Росохач Чортківської міської територіальної громади на фасаді місцевої гімназії урочисто відкрили меморіальну дошку, приурочену подвигу Росохацької групи, яка наважилась 50 років тому повстати проти радянської тоталітарної системи. А опісля – керівник тієї ж групи Володимир Мармус вперше представив громадськості свою книгу «Росохач в контексті історії України», над якою працював від 2015 року.

null
null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барильєф, #Василь Мармус, #дошка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #росохач, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: