Тернопільські лікарі розповіли, які продукти виводять радіацію з організму

Опубліковано:
5 Вересня, 2023 о 21:05

Фахівці Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб розповіли розповіли, які продукти виводять радіацію з організму. Найперше – це молоко. Його часто використовують на небезпечних промислових об’єктах, щоб нейтралізувати вплив хімічних речовин та радіації.

Також допомогти вивести радіацію з організму можуть відвари та вода. Для боротьби з радіонуклідами підходять відвари ромашки, звіробою, липи.



«Людям, які регулярно піддають свій організм впливу радіації, рекомендується додавати до свого раціону інгредієнти з високим вмістом калію. Це курага, горіхи, буряк, інжир та петрушка. Особливо корисні овочі та фрукти. Вони містять багато клітковини. Однак, у шкірці може бути велика кількість шкідливих пестицидів. Але це овочі з власної грядки, то шкірку їсти можна. Позитивний ефект буде помітним лише при регулярному споживанні цих продуктів».

Лікарі розповіли, що допомагає вивести радіацію з організму алкоголь.

«Існувала думка, що алкоголь виводить радіацію з організму. Проте це зовсім так. Звичайно, етиловий спирт впливає на радіонукліди, допомагає перенести опромінення по всіх органах та системах рівномірно. Це знижує рівень на кожен орган. Горілка виводить радіацію з організму тільки якщо випити її відразу після опромінення. Є у справі з алкоголем та свої винятки. Лікарі рекомендують тим, хто працює на АЗС та в лабораторіях з рентгенівським обладнанням, щодня вживати склянку червоного вина. Цей продукт спеціально призначається для профілактики при багаторазових опроміненнях».

За словами медиків, є й альтернативні способи боротьби з впливом радіації.

«Виводить із організму радіацію чайний гриб. Цей продукт є особливо ефективним при впливі опромінення в малих дозах. Його необхідно приймати протягом двох тижнів до та після опромінення. Також варто вживати гранатовий та виноградний сік. Ці фрукти мають відмінний антиоксидантний ефект. Виведенню з організму радіації сприяють такі елементи: каротин: сприяє відновленню клітин. Цей елемент міститься в абрикосах, моркві, помідорах та обліписі; селен: антиоксидант, що перешкоджає розвитку пухлин. Міститься в бобових, яйцях та рисі; метіонін: відповідає за відновлення клітин. Цією речовиною багаті риба, перепелині яйця, спаржа», – кажуть лікарі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #радіація
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: