Європейська комісія схвалила проєкт ЗУНУ у межах Програми Erasmus+

Опубліковано:
22 Серпня, 2023 о 08:22

Європейська комiсiя схвалила проєкт Захiдноукраїнського нацiонального унiверситету у межах Програми Erasmus+ за напрямом Capacity Building in Higher Education, Key Action 2.



Вiтаємо команду “The Universities’ Reaction to Big Obstructions: Building resilient higher education to respond and manage societal crises” (TURBO) iз цим важливим досягненням.

Проєкт реалiзовуватиметься мiжнародним консорцiумом унiверситетiв на чолi з Унiверситетом Норд (Королiвство Норвегiя), як основним координатором, Академiєю Леона Козмiнського (Польща) та українськими зво-партнерами.

Головною метою проєкту «TURBO» є пiдвищення стiйкостi, готовностi та оперативностi українських закладiв вищої освiти перед суспiльними викликами. Шляхом змiцнення потенцiалу, вдосконалення компетенцiй та обмiну досвiдом проєкт вирiшуватиме багатограннi завдання, якi сприяють розвитку як академiчних кiл, так i суспiльства у цiлому.

Проєкт спрямований на пiдтримку реiнтеграцiї внутрiшньо перемiщених осiб (ВПО) у новi мiсцевi громади через цiльову перепiдготовку та iнiцiативи з соцiальної адаптацiї; обмiн кращими практиками та досвiдом, пов’язаними з перепiдготовкою та соцiальною адаптацiєю ВПО в Українi та на мiжнародному рiвнi; пiдвищення спроможностi українських вишiв пропонувати адаптованi, актуальнi для ринку освiтнi програми у галузi бiзнесу та менеджменту, що сприятиме швидшiй iнтеграцiї до освiтнього простору Європейського Союзу; адвокацiю вдосконалення нормативно-правової бази української системи вищої освiти, зокрема, визнання мiкрокредитiв як складової безперервної освiти в унiверситетах; налагодження спiвпрацi мiж рiзними зацiкавленими сторонами для забезпечення соцiальної iнклюзивностi, пiдвищення рiвня працевлаштування студентiв та пiдтримки якостi вищої освiти в перiоди суспiльних потрясiнь.

Проєкт «TURBO» є прикладом спiльних зусиль, орiєнтованих на змiцнення вищої освiти та пiдтримку суспiльного прогресу, пiдкреслюючи важливiсть мiжнародного партнерства у вирiшеннi складних завдань.

Бажаємо успiшної реалiзацiї проєкту та досягнення нових висот у сферi iнтернацiоналiзацiї!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Erasmus+, #ЗУНУ
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: