Доступність для “галочки”: У Тернополі встановили пандус для краси

Опубліковано:
17 Серпня, 2023 о 16:13

Доступність для “галочки”. Про такий випадок йдеться у дописі в групі “не Безбар’єрний Тернопіль”. Мова про перехід від вулиці Олени Теліги через вул. Крушельницької і далі до вул. Родини Барвінських. Після пішохідного переходу звели новий будинок, а біля нього облаштували сходи і пандус.

“Для пандусу, який організували перед пішохідним переходом на вул.Крушельницької-Теліги(Чехова), підрядна організація встановила поручні. Ну тепер, напевне, людям на кріслах колісних  буде легше вибиратися на 10 см бордюр, який вони ж самі і зробили перед пандусом, ухил якого втричі перевищує норму і швидше належить до розряду дитячої гірки, а ніж до засобу для спрощення пересування”, – написав користувач Andriy Budzinsky.

null

“Цей перехід з’єднує вул. Крушельницької та вул. Родини Барвінських, а також вул. Богдана Хмельницького, ЖД Вокзал. Альтернативою є узбіччя (дуже горбатої дороги) або робити круг вул. Грушевського, Театральна площа. Я користуюсь першим”, – розповів Тарас Хоміцький.



Тобто з однієї сторони пандус є і про людей, зокрема з інвалідністю, ніби подбали, але насправді виходить, що подібна конструкція не відповідає вимогам і зроблена скоріше лише для “галочки”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пандус, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: