Коли надворі +30° С: який напій є справжнім переможцем спраги

Опубліковано:
7 Серпня, 2023

Для подолання спраги в літню спеку головне обрати напій, який не спонукає пити знову і знову, а натомість наситить освіжною і корисною вологою надовго. Справжнім переможцем спраги є напій, який наші предки готували і повсякденно пили ще тисячоліття тому. 

Коли стовпчик термометра впевнено перетинає +30° С, наш організм часто посилає єдиний сигнал: «Хочу пити». Бажання швидше втамувати спрагу нерідко грає з нами злий жарт: однаково що пити, аби прохолодне. Тут у боротьбі зі спрагою нас і підстерігає небезпека випити те, що насправді стимулює жагу пити, а не вгамовує її.

А от справжнім переможцем спраги є напій, який здобув і підтвердив цю славу впродовж століть, – квас натурального бродіння. Саме цей напій найчастіше брали з собою в поле наші предки в час жнивної спеки. Українці ще тисячоліття тому зробили його щоденним напоєм, бо знали, що після квасу довго не хочеться пити. 

Нині квас можна купити в крамницях, але слід бути особливо уважним, бо справжнім переможцем спраги є лише натуральний квас. На його етикетці обов’язково має бути напис: «Напій бродіння». Такий є у квасу “Домашній” виробництва тернопільської пивоварні «Опілля». Живий квас «Опілля» – це стовідсотково натуральний продукт без жодних ароматизаторів чи іншої «хімії». Для виробництва «Домашнього» пивоварня використовує лише передбачені традиційною українською рецептурою натуральні вітчизняні складники житнього квасу. Це питна вода, дріжджі, цукор та квасне сусло, зроблене з житнього борошна і пророщених зерен ячменю і жита. Надмір цукру гальмує процес бродіння, тому в натуральному квасі «Домашній» його у 2,5 раза менше, як у газованих солодких водах. 

Живий квас «Домашній» зроблений шляхом натурального бродіння за відродженою «Опіллям» давньою українською традицією. Саме натуральне бродіння перетворює користь пророслого зерна і чистої артезіанської води на смачний і живлющий напій, багатий природними корисними речовинами. Звідси й здатність квасу «Домашній Опілля» надавати сил у спеку. А ще в процесі натурального бродіння природно утворюються оцтова і молочна кислоти, невелика кількість яких і забезпечує неперевершену властивість квасу «Домашній» перемагати спрагу.

Тому коли надворі +30° С, очевидно, що обрати варто напій, який надовго насичує організм освіжною і корисною вологою та є справжнім переможцем спраги – квас натурального бродіння «Домашній» від «Опілля».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #опілля, #опілля квас
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж
17:13, 2 Травня, 2024

“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж

Блоги

ТОП новини тернопільщини: