Чому «Файне місто» відбувається у Львові

Опубліковано:
30 Липня, 2023

Можна довго сперечатися, чи втратили ми «Файне місто» назавжди, проте ці вихідні фестивалить Львів. Цьогорічний культовий для Тернополя захід, на який з’їжджалися гості звідусіль, насолоджувались якісною музикою та відривалися переїхав у сусідню область.

Що ж сталося насправді? 

null

Фото з мережі Інтернет

Ще 11 травня минулого року, відбувся брифінг за підсумками ради оборони Тернопільщини:

«Щодо фестивалю “Файне місто”, рада оборони Тернопільщини не дозволила проведення цього фестивалю, який має бути 13-14-15 травня. Ми запропонували – закрите приміщення із застосуванням ЗМІ. Саме в такомі форматі, не інакше», пише “Ровесник”.

Нагадаємо, мова йде про 2022 рік. Потім організатори довго боролися за проведення фесту, намагалися відстояти свою позицію. Та все марно. Цього року позиція влади була незмінною.

18 квітня вже цього року на офіційній сторінці в Інстаграм міжнародного музичного фестивалю “Файне місто” заявили, що у липні захід буде проводитися у Львові:

«Фестиваль Faine Misto 2023 — це продовження того, чим наша команда займається від початку повномасштабного вторгнення, адже головна ціль фестивалю — закумулювати якомога більше коштів для підтримки бригади НГУ Азов, якій команда фестивалю допомагає з матеріальним забезпеченням від початку повномасштабного вторгнення… 28-30 липня 2023 року Файні Люди знову зберуться разом у Львові на території “FESTrepublic”».

Так і сталося.

А що ж сам фестиваль? Часом, мокрий від неочікуваних львівських злив, можливо, трохи сумує за рідним містом, знайомиться з новими людьми, п’є львівське крафтове пиво, слухає зірок з усієї країни, збирає донати на “Азов” та чекає на повернення додому…

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Файне місто у Львові, #фестиваль файне місто
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: