Будь-яку програму можна написати чистим кодом, але в більшості випадків так вже не роблять. Для зручності у джава-програмуванні використовують багато готових рішень. Одне з таких – фреймворки, робота з якими є базовою навичкою для девелопера. Пояснюємо, що це таке.

Фреймворк – це

Набір інструментів, бібліотек, компонентів та правил, призначених для спрощення розробки ПЗ. Він надає основу та структуру для розробки додатків, визначаючи архітектуру, набір функцій та способи взаємодії між компонентами. Фактично, це «каркас» програми – ось, що таке фреймворк.



У фреймворків є такі особливості:

  • інверсія керування життєвим циклом компонентів та зворотними викликами;
  • впровадження залежностей;
  • готові компоненти, модулі та бібліотеки для вирішення типових завдань;
  • застосування певних стандартів та конвенції для структури проекту.

Мова програмування джава дуже популярна та широко використовується для розробки різноманітних додатків. ЇЇ найбільшою перевагою є відкритий вихідний код, завдяки чому було створено безліч відмінних фреймворків. Вони допомагають скоротити час розробки, покращити якість ПЗ та підвищити ефективність розробників.

Хоч фреймворки й спрощують процес розробки ПЗ, але вони не дозволяють відмовитись від тестування коду. Комп’ютерна школа Hillel допоможе вам опанувати цей напрямок. Швидше записуйтесь на QA automation курси – автоматизація наразі дуже перспективна!

Java фреймворк: який обрати?

Існує дуже багато фреймворків для Java:

  • MicroNaut;
  • Hibernate;
  • PrimeFaces;
  • Seam та багато інших.

Який саме фреймворк необхідно обрати, залежить від вимог проекту та уподобань команди розробників.

Але наступні два фреймворки вважаються найбільш популярними.

Фреймворк spring

Цей фреймворк надає широкий спектр функціональності. Spring найчастіше використовується для розробки корпоративних веб-додатків та мобільного ПЗ. Наприклад, цей фреймворк використовує Netflix і eBay.

Основні переваги Spring:

  • відкритий вихідний код;
  • легкість і простота у розгортанні;
  • сумісність із конфігурацією в стилі XML;
  • підтримка впровадження залежностей.

Єдиним недоліком Spring є його складність для новачків, які не мають знань у програмуванні на Java. Отримати базові знання та вивчити необхідний стек технологій можна з Hillel. Курси Java допоможуть розпочати довгий шлях до першокласного девелопера.

Framework maven – це

Інструмент автоматизації, розгортання та збирання, який дуже часто використовується в ООП Джава. Його цінують за такі переваги:

  • угода про конфігурацію. Maven застосовує стандартну структуру проекту та використовує розумні значення за умовчанням для спрощення процедури збирання;
  • концепція репозиторію та управління залежностями. У Maven простіше включити нову залежність, ніж керувати цілим рядом JAR-файлів.

Maven є популярним інструментом в екосистемі Java і широко використовується у різних інтегрованих середовищах розробки (IDE) та на CI/CD платформах.

За матеріалами: https://ithillel.ua

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Java, #Фреймворк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: