Мікрохвильова піч: поради щодо вибору та безпечного використання

Опубліковано:
30 Червня, 2023 о 11:10

Мікрохвильова піч: поради щодо вибору та безпечного використання

Мікрохвильовка давно вже стала звичайним побутовим приладом на кухні сучасної господині. Раніше існувало багато суперечок, щодо безпеки електромагнітних хвиль, завдяки яким нагрівається їжа. Насправді використання мікрохвильовки для приготування та розігрівання страв є абсолютно безпечним, адже хвилі взаємодіють з молекулами рідини у продукті, змушуючи їх швидко змінювати полярність та обертатися. Це й призводить до зростання температури.



Якою має бути ідеальна мікрохвильова піч?

Нічого ідеального не існує. Вибираючи мікрохвильовку, насамперед необхідно відштовхуватися від власних бажань та потреб. Вибрати мікрохвильову піч можна тут в інтернет-магазині “Цитрус”. Ключові параметри:

  1. Об’єм камери – до 20 літрів купують для невеликих родин, від 20 – для великих сімей;
  2. Наявність гриля – ця інновація дозволяє використовувати піч замість електродуховки, отримуєте змогу смажити м’ясо та готувати безліч різноманітних страв від чипсів до пирогів з квасолею;
  3. Потужність – цей параметр вказують окремо для магнетрона, що генерує електромагнітні хвилі, та гриля. Чим вища потужність, тим скоріше готує піч;
  4. Спосіб встановлення. Якщо маєте кухню з дизайнерським ремонтом, варто купити вбудовану мікрохвильову піч. Але дешевше коштують моделі, що встановлюються окремо.

Звісно, є багато інших важливих характеристик. Наприклад, від якості внутрішнього покриття залежить безпека використання приладу та простота дотримання чистоти. Біокерамічне покриття не лише легко чистити. На такій поверхні не затримуються шкідливі мікроорганізми. Найдешевше коштують мікрохвильовки з емальованим покриттям, яке, на жаль, з часом може псуватися.

Як використовувати мікрохвильову піч безпечно: що треба знати

У зведеннях з кримінальними новинами та інцидентами часто фігурують звістки про те, що вогнеборці виявили причину чергової пожежі через неправильне використання побутових приладів, стару проводку та несправну піч НВЧ зокрема. Аби подібних ситуацій ніколи не виникало, варто дотримуватися наступних настанов:

Забезпечення електробезпеки

Шнур та штепсельна розетка не повинні мати слідів пошкодження. Переконайтесь, що під’єднуєте прилад до заземленої розетки. Якщо треба використати подовжувач, він повинен бути розрахований на відповідні потужність і напругу.

Пожежна небезпека

Суворо заборонено ставити до камери металевий посуд. На керамічних тарілках не повинно бути візерунків зроблених золотими чи срібними фарбами. Не можна вмикати мікрохвильову піч, коли вона порожня. Регулярно прибирайте камеру від залишків їжі.

Безпека дітей та хатніх тварин

Ставте мікрохвильовку у недосяжних для дітей місцях. Дітям шкільного віку бажано провести інструктаж щодо потенційних небезпек і правил застосування побутового приладу під назвою мікрохвильова піч.

null

Фото з мережі Інтернет

Як захиститися від опіків, хімічних впливів

 В домогосподині обов’язково мають бути прихвати або термотривкі рукавиці. Нагрівайте їжу у спеціальних контейнерах з харчового пластику. Звичайні пластмасові контейнери, не призначені для мікрохвильовок, можуть під дією тиску та високих температур виділяти шкідливі речовини, що призводять до отруєнь.

 Дотримання цих простих настанов дозволить безпечно користуватися мікрохвильовою піччю та уникнути потрапляння у зведення пожежників.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мікрохвильова піч, #цитрус
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: