Волонтер, якого судять за привласнення благодійних коштів, звинуватив у цьому начальника Тернопільської ОВА

Опубліковано:
30 Червня, 2023

Серйозне звинувачення висунув Володимиру Трушу Андрій Козак – тернопільський волонтер, один із обвинувачених у використанні благодійних пожертв громадян на потреби ЗСУ для особистого збагачення. Він переконаний, його з братом “замовив” начальник ОВА.

На своїй сторінці у фейсбуці Андрій Козак висловив позицію, щодо резонансного затримання Михайла Головка і двох колишніх заступників начальника ОВА – Ігоря Гайдука та Ігоря Дем’янчука. Їх затримали за вимагання хабаря у бізнесмена-волонтера, пише “Газета Місто”. 

Андрій Козак провів паралелі із цією справою і з власною, коли його з братом рік тому затримали правоохоронці.

“Саме рік тому , в травні 2022 року, Володимир Труш, на фото якого ви бачите, замовив мене та мого брата, бо мабуть не дали йому 1,8 мільйона, як мав зробити це сьогоднішній волонтер підприємець з Тернополя, з якого вони збивали гроші”, – написав Андрій Козак.

Це не єдина схожість, яку вбачає у цій справі зі своєю чоловік. 

“А друге співпадіння , це взагалі щось. У сфабрикованій справі на Братів Козаків фігурує сума 1,8 мільйона, гроші ,серед яких на пропала жодна копійочка в справі… І саме таку суму , його заступники намагалися збити сьогодні у ще одного волонтера , про якого я писав вище… 1,8 мільйона…”.

Андрій Козак переконаний, таким чином до Володимира Труша прийшло покарання за нібито замовну справу проти них з братом.

Зазначимо, наразі Володимира Труша не затримували і не висували звинувачень. Сам він повідомив, що двоє заступників, які фігурують у справі про хабар, з березня є колишніми працівниками і не мають жодних трудових відносин з військовою адміністрацією. Вони в ЗСУ. 

Андрія та Івана Козаків, а також дружину одного із них, наразі судять відповідно до ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу – незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги під час воєнного стану.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #козак, #ОДА, #Труш
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: