Як подорожувати спонтанно Європою на автомобілі: корисні поради

Опубліковано:
21 Червня, 2023 о 07:05

Усе життя розмірене, прораховане, рівно, як й робота, на якій усе потрібно тримати під контролем? Від цього у кожного з’являється постійне відчуття стомленості і безрадісності, тому часом під час відпустки «відпустити штурвал» – найкраще, що можна уявити.

Зараз найпростіше вирушити подорожувати Європою на машині. Часом достатньо захопити кілька речей, міжнародний паспорт, купити зелену карту онлайн і можна вирушати на зустріч пригодам. Проте, щоб отримати від поїздки максимум задоволення без неприємного досвіду, краще звернути увагу на деякі поради. 



Вибір місцевості

Звісно, наявність машини дає змогу поїхати в будь-яку точку Європи, проте коли поїздка перша, ліпше для початку опанувати сусідні країни, зі схожою мовою та культурою. Для ідеальної подорожі та відвідування незвичайних місць орієнтуйтеся не тільки на загальноприйняті пам’ятки. Часом поспілкувавшись із місцевими жителями є можливість дізнатися і побачити багато цікавого, незвичайного та незабутнього, того, чим вже точно мало хто зможе похвалитися.

Документи

Звісно, дві взаємовиключні речі – спонтанність й підготовчі дії, однак, без деяких речей неможливо обійтися. Якщо є можливість купити зелену карту онлайн всього за кілька хвилин, з міжнародним водійським посвідченням та паспортом дещо інакше. Тому, якщо їх у вас немає – постарайтеся про них подбати заздалегідь.

Маршрут

Не плануйте дорогу із зупинками, імпровізуйте, але водночас користуйтеся навігаторами, картами, спеціальними додатками. Інакше крім цікавого шляху можна наштовхнутися на неприємності.

Проживання

Тут також дві сторони. Спонтанність не передбачає бронювання номера в готелі, тому робити це заздалегідь не варто, тим більше невідомо, куди приведе незапланований маршрут. Проте, обираючи те чи інше місце для зупинки, переконайтеся, що правила в’їзду дають змогу заселитися в будь-який час, а не в стандартні 12:00-15:00 годин. Також зверніть увагу на відгуки колишніх постояльців і розташування в місті. Вам не обов’язково обирати центр, з огляду на наявність машини, можна на околиці, головне, аби була хороша дорожня розв’язка із стоянкою.

Збір речей

Спонтанна автоподорож не вимагає фундаментальних зборів, проте базовий змінний одяг, а також речі на випадок похолодання чи потепління краще взяти. Так само як і дізнатися прогноз погоди, тоді поїздка не засмутить.

Як відпочивати

Часто хочеться побачити й зробити більше, побувати відразу в декількох місцях, але таке рішення використання відпустки може зіграти не на руку мандрівникові. Добре буде обмежитися одним великим заходом на день, інакше внаслідок перевантаженості можна просто сильно втомитися, нічого не запам’ятати та лише поверхнево розглянути пам’ятки.

Не блукайте

Для багатьох спонтанність – це їхати світ за очі, але не орієнтуючись у європейських дорогах і місцевостях можна цілий день провести за кермом, але нічого не побачити. Почніть з визначних пам’яток, які знаходяться біля вашого місцеперебування, прочитайте історію міста, путівник, відгуки або запитайте в тих, хто вже вибирав подібний маршрут.

Як видно, подорожувати спонтанно може бути вельми захопливим, але разом із цим абсолютно безконтрольно відпочивати все-таки не варто. Без мінімальної підготовки складно буде повною мірою насолодитися поїздкою, тому ліпше підготувати документи, замислитися про маршрут, взяти необхідні речі, визначити для себе сферу інтересів.

Джерело: https://greentravel.ua/ua/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Подорож на авто
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: