Не шукайте професійне обладнання, якщо полюбляєте ігристі алкогольні напої. Закорковані пляшки, як правило, зберігаються 3–5 років. Просто дотримуйтеся базових рекомендацій для продовження терміну придатності.

null



Фото з мережі Інтернет

Купили ігристе вино: як зберігати закриту пляшку

Перше правило — замовляти продукцію в перевірених місцях. Наприклад, якісне ігристе вино можна знайти за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/igristye/igristye.html. Якщо в основі — спирт, змішаний із водою та штучними ароматизаторами, ніхто не гарантує, що напій смакуватиме взагалі. Коли в руках — пляшка ігристого вина оригінального походження, слід брати до уваги такі нюанси:

  1. Орієнтація. Пляшку потрібно розмістити горизонтально. В ідеалі — під невеликим кутом. У такому положенні корок залишається вологим, тому не стискається. Коли пробка висихає, всередину потрапляє повітря, що негативно впливає на структуру алкоголю та провокує швидке вивільнення вуглекислого газу. Бульбашки мають поступово виходити в момент розливання в келихи, а не раніше.
  2. Стабільність. Місце, де зберігаються ігристі вина, має бути нерухомим. Вібрації, наприклад за умови зберігання в старому холодильнику, змінюють концентрацію кислот і спирту. Як результат — смакові та ароматичні особливості втрачаються.
  3. Освітлення. Будь-які алкогольні напої, включно з ігристими винами, варто зберігати в ізоляції від сонячного світла. Промені контактують з амінокислотами в складі, тому в зіпсованому продукті з’являються нотки сірки або кислий присмак, що нагадує квашену капусту. Найкращий варіант для довготривалого зберігання — темне та прохолодне місце.
  4. Вологість. Оптимальний показник варіюється в межах 50–85%. Якщо в погребі надто вогко, розвивається пліснява.
  5. Температура. Стандартний холодильник — поганий варіант, оскільки ігристому вину в ньому занадто холодно. Рекомендований показник — 10–13 °C. Темна шафа або винний льох — найкращий спосіб «законсервувати» первісний смак та аромат алкоголю.

На пляшку ігристого вина з гвинтовою кришкою не впливає положення в просторі та показник вологості. Достатньо дотримуватися рекомендованих температурних параметрів.

Як зберігати відкриту пляшку

Такий продукт годиться для короткотривалого зберігання. Якщо не можете допити ігристе вино відразу, придбайте комплект силіконових пробок. Використання додаткових інструментів, наприклад вакуумної помпи, запобігає втраті карбонізації. Краще вжити алкоголь впродовж 2–3 днів із моменту відкриття. Подавайте ігристі спиртні напої до столу охолодженими за температури 10–11 °C. Пляшку залиште у відерці, наповненому льодом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вино
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»
20:15, 25 Вересня, 2024

Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»

ТОП новини тернопільщини: