Під час онлайн-навчання булінг серед дітей не зник: у Тернополі говорили про насильство

Опубліковано:
5 Червня, 2023

У Тернополі відбувся брифінг на тему: запобігання домашньому насильству й протидія насильству у дитячому середовищі.

Як розповів заступник начальника управління превентивної діяльності Нацполіції області Василь Дідух, з початку року в області зареєстрували більше 2000 випадків домашнього насильства.

«На облік ми поставили майже 1 000 осіб за вчинення домашнього насильства. Загалом на обліку нараз є більш як  2500 людей», – каже Василь Дідух.

Координатор соцпроектів, що спрямовані на захист прав дітей, Оксана Шлюсар каже, реєструють у випадки булінгу серед дітей.

«Ми бачимо, що попри часткову зміну форми навчання, а саме перехід на онлайн-форму, булінг серед дітей не зник. Навпаки, тепер, під час війни, коли багато дітей виїхали з батьками на проживання за корндон, ми фіксуємо випадки булінгу і там, в інших країнах. Булінг чинять, зокрема місцеві діти», – розповіла Оксана Шлюсар.

Учасники брифінгу також розповіли, що на Тернопільщині проводять роботу для запобігання насильству.

«На Тернопільщині надаються соціальні послуги та тимчасове проживання особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема, потерпілим від домашнього насильства. У п’яти територіальних громадах, а саме Лановецькій, Шумській, Теребовлянській, Товстенській, Тернопільській за кошт державної субвенції (2 млн. гривень) створені мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб. На базі центрів соціальних служб діє 21 мобільна бригада соціально-психологічної допомоги. На жаль, під час війни домашнє насильство не припиняється, а здійснюється по відношенню до жінок, чоловіків, людей похилого віку та дітей, котрі піддаються й булінгу.  Працівники поліції, громадських організації, соціальних служб проводять активну профілактичну й інформаційну роботу серед населення щодо боротьби з домашнім насильством», – йшлося на брифінгу.

null
null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #булінг, #онлайн навчання
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: