Тернополян просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) випускнику ЗУНУ Сергію Яцуху

Опубліковано:
4 Червня, 2023 о 12:07

Викладачi, студенти та працiвники Захiдноукраїнського нацiонального унiверситету, тернополяни та усi небайдужi!  

Звертаємося до вас iз проханням пiдписати петицiю про присвоєння звання Героя України (посмертно) нашому випускнику Сергiю Васильовичу Яцуху.



Вiйськовослужбовець Сергiй Яцух народився 6 серпня 1990 року у с.Святець Хмельницької областi. Вiн працював державним iнспектором митного поста «Новi Яриловичi» Чернiгiвської митницi та проживав у м.Чернiгiв. Сергiй був завжди сумлiнним та вiдповiдальним працiвником, доброю й свiтлою людиною, патрiотом своєї країни.

З початку повномасштабного вторгнення вiн пiшов добровольцем захищати Батькiвщину у складi 21-го окремого стрiлецького батальйону Збройних Сил України, так як вважав, що це його обов’язок. Разом iз побратимами боронив Чернiгiвщину, вiн був справжнiм воїном, людиною слова, зразком незламностi та мiцностi духу, вiрним вiйськовiй присязi.

За особисту мужнiсть i самовiдданi дiї, виявленi у захистi державного суверенiтету та територiальної цiлiсностi України Сергiй Яцух посмертно нагороджений орденом «За мужнiсть» III ступеня.

Загинув 16 березня 2022 року у боях з росiйськими окупантами в с. Новоселiвцi, захищаючи м. Чернiгiв. Сергiй отримав смертельнi поранення внаслiдок ворожого мiнометного обстрiлу. Вiдстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, вiн вiддав своє, не шкодуючи, пожертвував собою заради перемоги!

Посилання на петицiю: https://petition.president.gov.ua/petition/190454

Вам необхiдно зайти за вказаним посиланням, авторизуватися i, слiдуючи iнструкцiям сайту, пiдписатися.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ЗУНУ, #Сергій Яцуха
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: