Що краще підходить для навчання – синтезатор чи цифрове піаніно?

Опубліковано:
19 Травня, 2023 о 15:57

Після появи цифрових піаніно, синтезаторам для навчання пророкували швидке забуття. Але на практиці вийшло зовсім інакше – перші, враховуючи їхню вартість, зайняли дуже специфічну нішу і почали розвиватися в професійний бік, другі  ж завдяки швидкому розвитку технологій почали вдосконалюватися, зберігаючи доступну вартість. Про особливості цих процесів для нашого матеріалу розповів фахівець музичного інтернет-магазину Музлайн. 

Ключ від клавіатури

Поряд із звуком, одним з головних елементів будь-якого клавішного інструменту є звичайно ж клавіатура. І попри можливу акустичну досконалість, електронні та цифрові піаніно мали основну проблему саме з клавіатурою, а точніше її поведінкою. Така ситуація зберігалася впродовж довгих років до тих пір, поки не було винайдено способу втілити реалістичну механіку та поєднати її із сенсорною системою, утворивши свого роду гібрид традиційного та електронного піаніно. Це вирішило проблему для дорогих цифрових піаніно, але майже не торкнулося синтезаторів для навчання: https://casio.muzline.ua/syntezatory-dlya-obuchenyya/. Сталося так через особливості вартості останніх – виробники, які орієнтували свою продукцію на початківців та юних музикантів, завжди намагалися стримати ріст вартості та зберегти демократичну цінову політику. Та впровадження механічної молоточкової клавіатури в електронний девайс такого рівня збільшило б його ціну чи не вдвічі. Альтернативою стала розробка чутливої динамічної системи, яка імітує поведінку взвішенної клавіатури. Такі інструменти все ж трохи дорожчі за звичайні, але все одно є набагато більш доступними аніж цифрові чи звичайні піаніно. 



Живий звук

Ситуація із звуком є набагато кращою. Завдяки розвитку індустрії виготовлення звукових чіпів, сучасні учнівські синтезатори майже не відрізняються за якістю тембру від напів професійних цифрових піаніно, а у деяких випадках і від акустики. До того ж, функціонал більшості моделей передбачає:

  • наявність додаткових тембрів;
  • вбудований автоматичний акомпанемент;
  • ритмічні патерни з можливістю вибору ударних та перкусійних;
  • автоматичне аранжування;
  • вбудовані ефекти, які можна застосовувати до звуку;
  • ручки регулювання гучності та особливостей звучання.
null

Фото з мережі Інтернет

Всього цього не мають традиційні акустичні піаніно але мають цифрові моделі. І тим не менше, за словами спеціаліста інтернет магазину Muzline, більш доступна ціна синтезаторів вирішує на їхню користь і спонукає набагато більшу кількість покупців звертатися саме до цієї категорії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #casio, #піаніно, #синтезатор
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: