Відповідь Бучацькій міськраді: У «ГАДЗ-АГРО» прокоментували, як сплачують податки за паї

Опубліковано:
10 Лютого, 2023

Директор ТОВ “ГАДЗ-АГРО” Казимир Попіль прокоментував ситуацію щодо поданої Бучацькою міською радою інформації про орієнтовний розрахунок надходжень ПДФО з паїв до бюджету громади в розрізі населених пунктів та сільськогосподарських підприємств – орендарів паїв. 

«Нещодавно Бучацька міська рада виклала на всіх своїх офіційних і напівофіційних ресурсах аналітичні матеріали по сплаті податків на доходи фізичних осіб з оренди земельних паїв в розрізі кожного населеного пункту та в розрізі сільськогосподарських підприємств, які його сплачують. На нашу думку, вказана аналітика є досить відверто маніпулятивною і не відповідає реальному стану речей і виглядає, що міська рада в черговий раз хоче присвоїти кошти сільських населених пунктів на розвиток яких вона за час своєї каденції не витратила практично нічого, крім кількох славнозвісних тонн «дороговартісного» щебню, який благополучно «вивітрюється» з доріг кожної весни. Наше підприємство вже не перший рік вимагає раніше у районної ради, тепер у Бучацької міської ради і в інших громад, щоб кошти зі сплачених податків використовувалися саме на ті населені пункти, які їх згенерували, щоб люди бачили покращення у своїх населених пунктах, а не оплачували якісь фантомні проекти бучацького радіо чи оплачували чи зарплати заступників, юристів, бібліотеці, тощо. Якщо в деяких громадах ситуація різко зрушилася з мертвої точки в позитивному напрямку, то в Бучацькій громаді завжди була позиція, що влада саме знає куди і на що їй витрачати наші гроші, тобто гроші платників податків і з обуренням спостерігаємо, на що ці гроші витрачаються. Ми б хотіли, щоб це стосувалося не тільки ПДФО з паїв, а й усіх податкових надходжень, так як це могло би стати одним з основних чинників для переконання суб’єктів господарювання сплачувати податки до бюджету, щоб вони були впевнені, що кожна гривня сплачена ними у бюджет будь-якого рівня повернеться до їхніх населених пунктів у вигляді пішохідних доріжок, спортивних майданчиків тощо».

Казимир Попіль каже, роблячи аналітику сплати податків, Бучацька міська рада обрала для цього некоректних період. 

«Згідно з Податковим кодексом, податок на доходи з фізичних осіб та військовий збір перераховуються до бюджету до 30 числа місяця, який настає за місяцем, в якому було проведено нарахування. Тобто, коректних період аналізу цього виду податків, наприклад за 2022 рік – це з 1 січня 2022 року, з відповідним аналізом платежу, адже частина платків могла сплатити податок за 2021 рік, а частина – за 2022. І аналізувати по 30 січня 2023 року. Що стосується рішення виконкому – це сплата ПДФО саме в січні 2023 року – воно дає можливість міській владі мати доступ до коштів, які надійшли в січні на казначейський рахунок у вказаному бюджетному періоді і не думати де би вона мали ці кошти у вказаному бюджетному періоді зі сплачених та вже потрачених в 2022 році. Тому ми з нетерпінням очікуємо коректного аналізу від Бучацької міської ради – сплати ПДФО за 2022 рік і негайного виконання рішення виконкому щодо отриманого ПДФО з паїв».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гадз, #казимир попіль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: