«Не переходьте за посиланнями від незнайомців»: поліцейські застерігають від шахраїв

Опубліковано:
30 Січня, 2023 о 11:30

До поліцейських Тернопільщини нерідко звертаються громадяни, які стали жертвами шахраїв, перейшовши на посиланням, які вони надсилають. Правоохоронці заклакають ігнорування такі посилання і повідомляти про ці факти на лінію «102».

«Нещодавно був випадок, коли перейшовши за сумнівним посиланням, жителька Тернополя втратила понад 10 000 гривень. Зі слів потерпілої, вона продавала книжки через інтернет. Оголошення розмістила на одному із сайтів. Їй написала незнайомка, яка начебто захотіла купити товар та скинула посилання, яке було потрібно заповнити для доставки. Тернополянка перейшла за посиланням та ввела там дані своєї банківської картки. Після цього з її рахунку зникли понад 10 000 гривень. За даним фактом дізнавачі Тернопільського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.



Тривають заходи для розкриття злочину. То ж не переходьте за підозрілими посиланнями та у жодному разі не вводьте дані своїх банківських карток.

Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті – негайно телефонуйте до банку за номером, вказаним на звороті картки та блокуйте її і про такі випадки шахрайства повідомляйте поліцію», – розповіли в управлінні Нацполіції Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахраї
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: