З початку року Служба Безпеки України нейтралізувала понад 4,5 тис. кібератак на Україну

Опубліковано:
27 Грудня, 2022 о 09:35

Служба безпеки успiшно захищає iнформацiйну та цифрову безпеку України в умовах вiйни: з початку року нейтралiзовано понад 4,5 тис. кiбератак i кiберiнцидентiв.

Про це начальник Департаменту кiбербезпеки СБУ Iлля Вiтюк заявив в ефiрi телеканалу «Ми-Україна». «Ми пiдiйшли до 2022-го року, маючи позаду 8-рiчний досвiд гiбридної вiйни. Адже вiйна у кiберпросторi тривала i ранiше. 



На момент вторгнення ми вже були готовi до найгiрших сценарiїв. А масованi кiбератаки, якi ми вiдбили в сiчнi та лютому, стали додатковими «тренуваннями» перед вторгненням», – зазначив Iлля Вiтюк.

Україна веде активний контрнаступ на кіберфронті – Ілля Вітюк

Вiн пiдкреслив, що з початком повномасштабної агресiї роботи стало набагато бiльше. Якщо у 2020 роцi було зафiксовано майже 800 кiбератак, у 2021 – 1400, то вже цьогорiч – їхня кiлькiсть зросла у понад 3 рази.

«Сьогоднi країна-агресор завдає в середньому бiльше 10 кiбератак на добу. Про бiльшiсть українське суспiльство, на щастя, навiть не знає», – зауважив Iлля Вiтюк.

Вiн розповiв, що в зонi особливої уваги ворога є енергетика, логiстика, вiйськовi об’єкти, а також – бази даних органiв влади та iнформресурси.

«Ми монiторимо ризики i загрози у режимi реального часу 24/7. Бiльшiсть хакерiв iз росiйських спецслужб, що працюють по нам, знаємо поiменно. Iде робота з їх документування. Пiсля перемоги України на них чекатиме окремий блок засiдань мiжнародного вiйськового трибуналу», – резюмував Iлля Вiтюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #СБУ
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: