Жителів Тернопільщини просять обмежити використання електроенергії

Опубліковано:
20 Жовтня, 2022 о 10:02

У зв’язку з тим, що ворог зруйнував генеруючі об’єкти енергетики 19 жовтня, жителів усіх областей України просять зменшити користування електроенергією.

Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.



Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів УСІХ областей країни. Якщо цього не зробити, слід готуватися до тимчасових відключень, – йдеться в повідомленні.

Також, відсьогодні, 20 жовтня в містах буде обмежене використання вуличного освітлення.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі міський голова Тернополя Сергій Надал, ймовірне відключення тролейбусної мережі.

На сайті Міністерства енергетики можна знайти посилання на сайти операторів мереж, які публікують оголошення про застосування обмежень споживачів: https://mev.gov.ua/storinka/kontakty-postachalnykiv…

Це вимушений крок. З 10 жовтня українська енергосистема зазнала атак ворога більших, ніж за 8 місяців війни. Після атаки 10 жовтня ми відновили енергопостачання за 2 дні. З 13 жовтня диспетчерський центр «Укренерго» не застосовував графіків примусових обмежень. 19 жовтня ворог, який не може конкурувати на полі бою з ЗСУ, знову атакував цивільну енергетичну інфраструктуру. Тому завтра ми можемо застосувати контрольовані прораховані обмеження споживачів, які ми маємо здійснити, щоб система працювала збалансовано, – кажуть у пресслужбі Укренерго

Також просять подбати про те, щоб були заряджені телефони, павербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #елекроенергія, #світло
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: