У Тернополі погасили марку, присвячену 150-літтю з дня народження Соломії Крушельницької

Опубліковано:
26 Вересня, 2022

У Тернополі погасили марку, присвячену 150-літтю з дня народження Соломії Крушельницької. Ексіз для марки створив Олег Кіналь.

Погашення відбулося у бібліотеці-музеї “ЛІТЕРАТУРНЕ ТЕРНОПІЛЛЯ”. Про це він написав у мережі Facbook:

«23 вересня 150-річчя найвидатнішої оперної співачки світу ХХ століття Соломії КРУШЕЛЬНИЦЬКОЇ. Сьогодні співачку шанують і згадують у всьому Світі, у всіх знаних театрах опери, від Ла Скала до Метрополітенопери, від далекого Чилі до нашого Тернопілля, де пройшли її дитячі та юнацькі роки.

В бібліотецімузеїЛІТЕРАТУРНЕ ТЕРНОПІЛЛЯ” (“вілла Грабовських“) відбулось урочисте спецпогашення марки у моєму виконанні, присвячене ювілею Соломії Крушельницької. Дякую за чудову імпрезу на яку завітали шанувальники таланту і творчості знаменитої землячки: високе духовенство УГКЦ, очільники Тернополя та області, представникиУкрпошти“, ЗМІ. Дякую за приємні миті спілкування. Особлива подяка за підтримку Михайлу Тимошику, дякую за гостинність колективу музеюЛітературне Тернопілля“. Дякую гостям: отцюмітрату Андрію Говері, спілці філателістів Тернопілля, міському голові Тернополя пану Сергію Надалу, голові Тернопільської обласної ради пану Михайлу Головку, заступнику Тернопільської обласної військової адміністрації пану Віктору Устенку, директоруМеморіального музеюсадиби Соломії Крушельницькоїв Білій пані Надії Зюбровській, заступниці директора Тернопільської АТУкрпоштапані Валентині Удич, заслуженому журналісту України пану Олегу Снітовському, народному художнику України пану Богдану Ткачику, директорці міської центральної бібліотечної системи пані Оксані Лехіцькій, досліднику творчості Соломії пану Володимиру Шкільному, модератору урочистої події Наталії КутнійКіналь, товаришу Едуарду Перцю, шанувальникам творчості Соломії Крушельницької, учасникам, колекціонерам, гостям», – написав Олег Кіналь.

null
null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #соломія крушельницька
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж
17:13, 2 Травня, 2024

“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж

Блоги

ТОП новини тернопільщини: