Інгридієнти:
Фарш м’ясний – 0,5 кг
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
Часник – 1-2 зубчики
Томатний соус, томатна паста чи кетчуп – 4-5 ст. л.
Сметана – 4-5 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Борошно – для панірування
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Вода – 1-1,5 ст.
Перегляньте також:
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
- YAKTAK виступить у Тернополі з додатковим концертом
Приготування:
Ріпчасту цибулю та часник дрібно порубати й додати в м’ясний фарш. Отриману масу посолити й поперчити. Додати свіже яйце. Добре все перемішати.
На добре розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії обсмажити тефтельки, попередньо обвалявши їх у борошні.
Готуємо соус для тефтелів. Змішати томатний соус або кетчуп зі сметаною. Додати склянку кип’яченої води й перемішати до однорідної консистенції.
Добре обсмажені м’ясні тефтельки залити соусом і тушкувати приблизно 10-15 хвилин.
Можна подавати такі тефтелі з картопляним пюре.