Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Для приготування візьміть інгредієнти:
1 курка (курча-бройлер вагою 1,8-2 кг)
100 г меду
4 зубчики часнику
120 мл соєвого соусу
30 г вершкового масла
по 1/2 ч. л. меленого імбиру, карі і сушеного базиліка
сіль і перець – за смаком
рослинна олія
Ретельно промийте курку і видаліть зайву шкірку навколо шиї і стегон. Натріть її перцем і сіллю з усіх боків.
Готуємо маринад: змішайте мед, соєвий соус, масло кімнатної температури, спеції, подрібнений часник. Ретельно змастіть курку і залиште її на годину.
Деко змастіть рослинною олією і перекладіть птицю грудкою вгору. Накрийте фольгою і відправте в розігріту до 230 градусів духовку на 35 хвилин. Потім приберіть фольгу і готуйте курку ще 40 хвилин. Щоб перевірити готовність страви – проткніть курку вилкою в найтовщому місці, витікаючий сік повинен бути прозорим.