Ця страва білоруської кухні — неймовірне поєднання смаків і ароматів. Замість яєчної начинки можна використовувати обсмажені гриби. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
500 г фаршу (будь-якого за смаком),
100 г батона,
200 мл молока,
1 яйце,
1 цибуля,
сіль
перець,
мускатний горіх,
копчена паприка (за бажанням),
хмелі-сунелі.
Начинка:
4 варені яйця,
зелена цибуля,
кріп,
1 цибулина,
1 плавлений сирок,
вершкове масло,
сіль, перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Цибулю дрібно нарізати й підсмажити її на вершковому маслі.
Зелену цибулю подрібнити.
Яйця дрібно нарізати. З’єднати з тертим плавленим сирком та подрібненим кропом.
Додати смажену ріпчасту (разом із маслом, на якому вона смажилася) та зелену цибулі. Начинку посолити та поперчити, ретельно перемішати.
Батон замочити в молоці. Змішати фарш і батон (трохи відтиснути), посолити, поперчити. Додати терту цибулю, яйце, спеції, пряні трави, посолити, поперчити.
Ретельно вимішати та вибити фарш до однорідної маси.
З фаршу сформувати пласкі палянички.
На середину кожної покласти яєчну начинку.
Заліпити начинку, сформувавши котлети.
Викласти котлети на встелене пергаментом деко (швом донизу), збризкати олією.
Запікати при температурі 180ºС протягом 40-45 хвилин.
До речі, зрази можна смажити на сковорідці на олії. Теж дуже смачно, але трішки калорійніше.