Котлети з курячого фаршу – ніжні й просто тануть у роті. Їх смажать, готують на пару, в духовці й подають до будь-якого гарніру.
Філе для них можна пропустити через м’ясорубку, а можна порубати ножем – у результаті вийдуть соковиті котлетки.
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
Куряче філе – 300 г
Цибуля – 100 г
Яйця – 1 шт.
Манка – 2 ст. л.
Сметана 20% жирності – 2 ст. л.
Вершкове масло – 50 г
Часник – 5 зубчиків
Сіль – за смаком
Спеції сухі – за смаком
Кріп – 10 г
Панірувальні сухарі – 40 г
Рослинна олія – 50 г
Куряче філе нарізати шматочками, цибулю очистити і нарізати на 4 частини. Подрібнити все у блендері.
Додати яйце, сметану, манку, подрібнений часник, спеції та сіль. Перемішати вміст виделкою або ложкою. Залишити фарш настоятися в холодильнику на 15 хвилин.
Дістати фарш з холодильника, ще раз добре перемішати. Мокрими руками взяти трохи фаршу, приплюснути його в коржик, покласти в середину шматочок вершкового масла і за бажанням подрібнений свіжий кріп. Защипнути краї й сформувати котлети (виходить 5 середніх за розміром котлет). Рясно обваляти котлети в панірувальних сухарях.
Розігріти на пательні олію й викласти котлети. Смажити з одного боку на повільному вогні 5-7 хвилин. Потім стільки ж з іншого боку.