«Облаштування скверу святої Теклі від вул. Франка, 7А до бульв. Шевченка, 7», – таку петицію зареєструвала 14 лютого у єдиній системі місцевих петицій тернополянка Яна Чабай. Зокрема, у тексті документу авторка зазначає:

«Незважаючи на численні звернення тернополян, ділянка у мікрорайоні “Історичний центр” від вул. Франка, 7А до бульв. Шевченка, 7 залишається у неналежному стані.
 Ділянка знаходиться поблизу об’єктів критичної інфраструктури, туристичних пам’яток, закладів торгівлі та громадського харчування, а тому щодня нею проходить значна кількість мешканців та гостей міста. Невпорядкованість ділянки та відсутність освітлення наражає на небезпеку людей не лише унаслідок неумисного травмування, а й тому, що вони стають жертвами злочинів, які вже тут траплялися. Крім того, зважаючи на розміщення ділянки та її ландшафт, вона має потужний нереалізований архітектурний та рекреаційний потенціал.

 Зважаючи на це, просимо надати пріоритету розв’язанню цієї проблеми, облаштувавши сквер для короткочасного відпочинку мешканців і гостей міста та художнього оформлення архітектурного ансамблю історичного центру, шляхом надання статусу скверу вказаній земельній ділянці, впорядкування, додаткового озеленення та встановлення вуличного освітлення на ній.

 Враховуючи важливість підтримки християнських цінностей та необхідності створення туристичних атракцій, пропонуємо вшанувати покровительку міста Тернополя святу Теклю, встановивши відповідну фігуру та назвавши сквер на її честь.
Звертаємо увагу, що фігура історично знаходилася поблизу на бульв. Шевченка», – йдеться у петиції.

https://petition.e-dem.ua/ternopil/Petition/View/1391

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській раді – за 30 днів вона має зібрати 300 голосів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сквер, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: