ІНГРЕДІЄНТИ
свинина 400 грам
яловичина 300 грам
цибулю 2 шт.
хліб пара шматочків
молоко гаряче 150 мл
часник 3 зубця
рослинна олія для обсмажування
морква 1 штука
томатів очищених у власному соку одна баночка на 240 грам
борошно 30 грам
приправа на свій розсуд
лаврушка сіль за смаком
Спосіб приготування:
Перегляньте також:
- Підприємці з Тернопільщини підозрюються у переправі чоловіків закордон
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
Свинину і яловичину пропускаємо через м’ясорубку;
Лук очищаємо і також пропускаємо в м’ясний фарш;
Хліб викладаємо в гаряче молоко і розмочуємо;
Розмочений хліб разом з молоком перекладаємо в м’ясний фарш, додаємо сіль, перець і перемішуємо;
З фаршу робимо круглі биточки і обвалюємо їх у борошні;
Підливаємо в жаровню масло і ставимо на плиту прогрівати;
Як тільки масло стане гарячим, викладаємо в нього биточки і обсмажуємо з двох сторін. Повинна утворитися золотава скоринка;
Цибулину для підливи чистимо від луски і ріжемо невеликими скибочками;
Морквяний коренеплід потрібно добре промити, прибрати з його шкірку і протерти теркою;
На окрему сковорідку підливаємо рослинне масло і ставимо на вогонь прогріватися;
У гаряче масло додаємо цибулю і моркву. Все обсмажуємо 5 хвилин до м’якості;
Далі додаємо велику ложку борошна і все розмішуємо;
Додаємо помідори разом з соком або томат з водою;
Підсипаємо сіль, універсальну приправу і викладаємо лаврушку. Все перемішуємо;
Заливаємо 1,5 склянки води або будь-якого бульйону, прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися чверть години на невеликому вогні;
Через 10 хвилин у підливку необхідно викласти биточки. Якщо соус буде мати густу консистенцію, то в неї можна додати трохи води;
Перемішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися протягом 30 хвилин. Вогонь слід зменшити;
Готові м’ясні биточки можна подавати прямо відразу разом з гарніром.