В цьому рецепті картопля готується у власному соку, тому сухий точно не буде. Страва з беконом і сиром виходить особливо ароматною і насиченою.
Складові:
сіль;
бекон – 120 г;
чорний перець;
картопля – 1500 г;
прованські трави;
чеддер – 230 г;
Зелена цибуля.
приготування:
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
Прогріти духовку. Температурний режим знадобиться 200 градусів. Нарізати бекон. Розмістити на фользі. Надіслати в духову піч. Запікати поки не з’явиться золотистого забарвлення скоринка.
Підготувати глибоке деко. Застелити фольгою.Розмістити запечений бекон. Нарізати картоплю. Викласти на бекон. Сир натерти. Присипати заготовку половиною від загального обсягу сирної стружки. Підсолити і присипати спеціями. Укрити фольгою.
Режим переключити на 130 градусів. Помістити заготівлю. Витримати дві години. Зняти верхній шар фольги. Присипати сирної стружкою. Запікати півгодини.
Нашаткувати цибулю. Присипати готову страву.