Як правильно приготувати гуляш зі свинини, щоб м’ясо було ніжним і соковитим, а гуляш вийшов апетитним і ароматним, таким, як в дитинстві його готувала бабуся? Цей рецепт гуляшу зі свинини вам допоможе приготувати саме таке блюдо.
Рецепт гуляшу повинен бути в кулінарній книзі у кожної господині. Це просте і смачне блюдо підходить для сімейного обіду і воно дуже подобається дітям. Крім того, воно відмінно поєднується з макаронами, гарнірами з круп і картоплі. Продукти для приготування гуляшу з підливою можуть відрізнятися.
Перегляньте також:
- Підприємці з Тернопільщини підозрюються у переправі чоловіків закордон
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
Зазвичай гуляш готують з яловичини, телятини або свинини, поєднуючи м’ясо з томатом, цибулею та морквою. Іноді в гуляш додають болгарський перець і навіть солоні огірки. Замість свіжих помідорів взимку часто кладуть в підливу для гуляшу томатну пасту або томатний сік.
Давайте ж розглянемо класичний простий рецепт гуляшу зі свинини з підливою.
Інгредієнти
Свинина – 1 кг;
Цибуля ріпчаста – 300 г;
Морква – 80 г;
Томатна паста – 2 ст. ложки;
Борошно пшеничне – 3 ст. ложки;
Лавровий лист – 2 шт.;
Суміш спецій для свинини – 1 ч. ложка;
Перець чорний мелений – ½ ч. ложки;
Сіль за смаком;
Олія – 2 ст. ложки;
Покроковий рецепт
Свинину вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками.
Розігріти сковороду, додати 1 ст. ложку рослинної олії і обсмажити м’ясо на сильному вогні до золотистої скоринки.
Цибулю нарізати кубиками.
Моркву натерти на дрібній тертці.
Розігріти сковороду з рослинним маслом і обсмажити цибулю на середньому вогні протягом 3 хвилин, до золотистого кольору.
Додати моркву до цибулі і смажити ще 2 хвилини.
Додати до овочів обсмажене м’ясо, чорний мелений перець, суміш спецій для свинини.
Перемішати і додати 0,5 літра води.
Довести до кипіння, закрити кришкою і тушкувати м’ясо з цибулею і морквою 30 хвилин.
На сухій сковороді обсмажити борошно на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору.
Перекласти борошно в миску і налити 50 мл води, добре перемішати, щоб не було грудочок.
У сковороду з м’ясом додати сіль, томатну пасту, лавровий лист, борошно з водою і ретельно перемішати. Гасити гуляш зі свинини ще 10 хвилин.
Гуляш зі свинини подавати з овочевим гарніром, макаронами, картопляним пюре, відварним рисом або гречкою.
Маленькі хитрощі
Гуляш зі свинини з підливою можна приготувати в сковороді з товстим дном, казанку або глибокому сотейнику. Щоб блюдо вийшло дійсно смачним і соковитим, дуже важливо підібрати гарне м’ясо. Найкраще для приготування гуляшу підійде вирізка або свиняча шия. Окіст ж краще не брати, оскільки тоді м’ясо вийде злегка сухуватим.
Готувати гуляш можна зі свіжими помідорами або томатним соком. Якщо ви візьмете помідори, на них потрібно попередньо зробити надрізи у верхній частині, ошпарити окропом і зняти шкірку. Помідори потрібно буде нарізати подрібніше і додати до свинини. Рівень кислотності можна буде відрегулювати на свій смак, додавши в блюдо трошки цукру.