Страва вихідного дня: крученики зі свинини

Ніжні та соковиті м’ясні рулетики з начинкою всередині – це саме та страва, яка однаково підходить як для повсякденного, так і для святкового меню. Технологія їх приготування досить проста, але вона вимагає певних запасів часу і терпіння.

Читайте також

Цікаве про квасолю та тушковані свинячі ребра з нею
Рецепт пісного салату з сухариків і квасолі на Святий вечір
М’ясо до новорічного столу: буженина у трьох маринадах

Попередньо помите і обсушене паперовими рушниками м’ясо нарізають тонкими пластинами, товщина яких не перевищує одного сантиметра. Після цього їх відбивають кухонним молоточком так, щоб вони збільшилися в розмірах, а потім посипають перцем і сіллю.

Узяті в рівних кількостях моркву і твердий сир натирають за допомогою середньої терки і з’єднують в одній мисці. Туди ж відправляють пропущений через прес часник і пару столових ложок майонезу. Важливо не переборщити з ним, щоб начинка не вийшла дуже рідкою.

Щоб приготувати крученики зі свинини, рецепт із фото яких розглядають у цій публікації, на відбиті м’ясні пластини викладають морквно-сирну масу і загортають їх у рулетики. Для фіксації кожен з них обв’язують ниткою. Отримані напівфабрикати відправляють на розпечену сковороду, змащену рослинною олією, і злегка обсмажують. Після того як вони охолонуть, з них акуратно видаляють нитки і укладають у форму для запікання. Зверху рулетики змащують невеликою кількістю майонезу і відправляють їх у духову шафу. Готують крученики зі свинини при температурі двісті градусів. Після того як на них з’явиться рум’яна корочка, їх витягують з печі і подають до столу.

Останні новини: