Страва до вечері: деруни з плавленим сирком
Рецепт дуже смачних дерунів. Таких ви ще ніколи не їли!
Читайте також
ІНГРЕДІЄНТИ
1 кг картоплі
3 ст. ложки борошна
2 яйця
3 зубці часнику
2 плавлені сирки по 100 г кожний
пучок зеленої цибулі
1 ріпчаста цибулина
олія, сіль, перець
ПРИГОТУВАННЯ
Очищену картоплю та ріпчасту цибулину натерти на дрібній тертці. Посолити, додати дрібно порізану зелену цибулю, яйця та борошно, добре вимішати.
Сирки порізати тонкими квадратиками.
На розігріту пательню ложкою класти картопляну масу, зверху по центру квадратик плавленого сиру і накривати ложкою тертої картоплі.
Смажити з обох боків на помірному вогні.
Якщо взяти не класичний вершковий сирок, а наприклад з смаком грибів чи шинки, деруни набудуть приємного та яскравого аромату, але це все по бажанню. Саме завдяки цибулі, деруни не потемніють а будуть яскравого та апетитного кольору. Якщо хочете м’які деруни, під час смаження, накрийте їх кришкою.
Останні новини:
- На Тернопільщині оштрафували лікарку, яка продавала довідки ВЛК
- Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі
- Молодий водій з Тернопільщини потрапив у ДТП, де загинув чоловік
- У Тернополі працює Парк ліхтарів: світлові фігури просто неба