На Тернопільщині від коронавірусу помер 63-річний священник УПЦ МП, якого поховали на присадибній ділянці

Опубліковано:
24 Січня, 2022 о 16:59

9 січня в Свято-Георгіївському храмі УПЦ МП села Бриків, що на Шумщині, відбулося відспівування новопреставленого настоятеля храму протоієрея Віктора Омельчука. Чин погребіння очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій у співслужінні багаточисленного духовенства, повідомляють у фейсбук-спільноті «Шумщина православна».

63-річний священник помер від ускладнень після коронавірусної хвороби. Поховали отця Віктора на подвір’ї храму, будівництву якого він присвятив останні роки свого життя.
Душпастирство священника УПЦ МП проходило доволі напружено. У 2019 році більшість його парафіян перейшли до Православної церкви України, втім отець Віктор до кінця залишився вірним служителем Московського патріархату. Завдяки фінансовій підтримці власника мережі заправок «БРСМ-Нафта» Андрія Біби він зміг у короткі строки відбудувати новий храм, який освятили вже у грудні 2020 року.



Цікаво, що парафію УПЦ МП у Брикові так і не вдалося зареєструвати. Нові норми законодавства вимагають вказувати у назві громади її належність до церкви країни-агресора, що наразі невигідно її представникам в Україні. Саме тому храм для вірян довелось будувати на території приватної садиби, оформивши його як господарську будівлю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПЦ МП
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: