Дуже ніжна «п’яна» свинина з прянощами: унікальний рецепт

Опубліковано:
22 Січня, 2022

1 кг свинячого м’яса (вирізка, ошийок), 1 головка часнику, 1 лимон, 0,5 л пива, 0,5 ч. ложки меленої кориці, 3 лаврових листки, щіпка меленого кардамону, 3 горошини духмяного перцю, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком.

Почистити часник і розрізати кожен зубець на 2-4 частини залежно від розміру. Обкачати часник у крупній солі.

М’ясо необхідно промити, обсушити і видалити плівки й прожилки. Зробити в м’ясі надрізи, нашпигувати його часником, гарненько натерти сіллю і залишити на 15-20 хвилин, щоб свинина просолилася.

У нагрітому сотейнику з товстими стінками обсмажити свинину з усіх боків до золотистого кольору, приблизно 7 хвилин. Олію додавати не потрібно, адже м’ясо не пригорить завдяки високій температурі посуду.

Влити до м’яса пиво і додати спеції. Накрити сотейник кришкою і тушкувати свинину на повільному вогні 35-40 хвилин, періодично перевертаючи, щоб м’ясо рівномірно тушкувалося в пиві з усіх боків.

З лимона треба зняти цедру й порізати його тонкими скибочками. Додати до м’яса лимонну цедру та чорний мелений перець і продовжувати тушкувати свинину на повільному вогні до повної готовності ще 30-40 хвилин, періодично її перевертаючи. Готовність м’яса перевіряти ножем – із розрізу має виділятися світлий сік, а не сукровиця.

Готову свинину викласти на тарілку. Дати м’ясу трохи охолонути і прикрасити лимоном. Подавати пряну «п’яну» свинину із овочами та зеленню.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кухня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: