У Водохреще біля храмів Тернополя люди набирають освячену радянську воду. Люди окроплюють нею свої оселі. А ще, християни вважають, що ця вода цілюща, тому умиваються нею, щоб бути здоровими.

«Я обов’язково щороку набираю освячену воду на Йордан і несу додому. За традицією воду п’ють усі члени моєї сім’ї. Перед тим як пити воду і після того – треба перехреститися. І цю воду вдома ми зберігаємо протягом року. Такий звичай», – розповідає тернополянка Катерина Волощук.

«У нашій сім’ї йорданську воду теж зберігають цілий рік, адже ми вважаємо, що це потужним оберіг для нас. У Водохреще ми не лише п’ємо освячену воду, але і омиваємо нею ті частини тіла, які болять, або з якими пов’язані хвороби. Наприклад, якщо є проблеми з суглобами – треба протерти цієї водою суглоби. Або, якщо мучать головні болі – треба вмити водою голову. Від багатьох людей знаю, що після цього болі припинялися», – каже тернополянин Степан Глушко.

«Йорданською водою щороку мій батько, дідусь, прадід окроплювали хату, щоб відігнати від неї і від родини усяке зло. Ця вода у нас стояла до наступного Водохреща, поки банку не наповнювали свіжою йорданською водою», – розповідає тернополянка Ірина Гаврилюк.

Фото автора.

null

 

 

null

 

 

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #йордан, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: