Рецепт індички з хрусткою скоринкою на католицьке Різдво

Індичка, запечена в духовці — смачна та корисна страва, яку готують для рідних на католицьке Різдво. Це одне із найпопулярніших свят у США, яке останнім часом набирає все більшої популярновсті і в Україні!
СКЛАДОВІ
Індичка 5,5 кг  
Вершкове масло 175 г  
Ріпчаста цибуля 1 шт  
Апельсин 1 шт  
Чабрець за смаком  
Журавлина (для соусу) 250 г  
Бекон (для соусу) 120 г  
Апельсини (для соусу) 3 шт  
Мед (для соусу) 2 ст.л.  
Чабрець за смаком  

Як запекти індичку в духовці

1. Індичку потрошимо, тельбухи відкладаємо для підливи. Тушку індички миємо, просушуємо, обмазуємо вершковим маслом, змішаним з приправами, і викладаємо в змащену форму для запікання

2. Дрібно ріжемо цибулю, апельсин ріжемо навпіл, чебрець рубаємо і викладаємо всередину індички. Запікаємо в духовці при температурі 190 градусів годину, до тих пір, поки індичка не покриється коричневою скоринкою. Потім покриваємо фольгою і запікаємо ще 3 години, кожні півгодини поливаючи соком

3. Апельсини чистимо і нарізаємо на дольки, цедру натираємо. Бекон обсмажуємо і нарізаємо дрібними шматочками. Все це перемішуємо з журавлиною, медом і чебрецем

4. Відкриваємо індичку, викладаємо зверху соус і запікаємо ще 10 хвилин під фольгою. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин, до появи хрусткої скоринки

5. Дістаємо з духовки і нещільно прикриваємо фольгою. Перекладаємо на блюдо.

Останні новини: