Рецепт індички з хрусткою скоринкою на католицьке Різдво

Опубліковано:
24 Грудня, 2021 о 21:37
Індичка, запечена в духовці — смачна та корисна страва, яку готують для рідних на католицьке Різдво. Це одне із найпопулярніших свят у США, яке останнім часом набирає все більшої популярновсті і в Україні!

СКЛАДОВІ
Індичка5,5 кг 
Вершкове масло175 г 
Ріпчаста цибуля1 шт 
Апельсин1 шт 
Чабрецьза смаком 
Журавлина (для соусу)250 г 
Бекон (для соусу)120 г 
Апельсини (для соусу)3 шт 
Мед (для соусу)2 ст.л. 
Чабрецьза смаком 

Як запекти індичку в духовці



1. Індичку потрошимо, тельбухи відкладаємо для підливи. Тушку індички миємо, просушуємо, обмазуємо вершковим маслом, змішаним з приправами, і викладаємо в змащену форму для запікання

2. Дрібно ріжемо цибулю, апельсин ріжемо навпіл, чебрець рубаємо і викладаємо всередину індички. Запікаємо в духовці при температурі 190 градусів годину, до тих пір, поки індичка не покриється коричневою скоринкою. Потім покриваємо фольгою і запікаємо ще 3 години, кожні півгодини поливаючи соком

3. Апельсини чистимо і нарізаємо на дольки, цедру натираємо. Бекон обсмажуємо і нарізаємо дрібними шматочками. Все це перемішуємо з журавлиною, медом і чебрецем

4. Відкриваємо індичку, викладаємо зверху соус і запікаємо ще 10 хвилин під фольгою. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин, до появи хрусткої скоринки

5. Дістаємо з духовки і нещільно прикриваємо фольгою. Перекладаємо на блюдо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #індичка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #страва, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Spektr» – нове лице відомої стоматології
10:14, 17 Листопада, 2024

«Spektr» – нове лице відомої стоматології

ТОП новини тернопільщини: