Індичка | 5,5 кг | |
Вершкове масло | 175 г | |
Ріпчаста цибуля | 1 шт | |
Апельсин | 1 шт | |
Чабрець | за смаком | |
Журавлина (для соусу) | 250 г | |
Бекон (для соусу) | 120 г | |
Апельсини (для соусу) | 3 шт | |
Мед (для соусу) | 2 ст.л. | |
Чабрець | за смаком |
Як запекти індичку в духовці
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
1. Індичку потрошимо, тельбухи відкладаємо для підливи. Тушку індички миємо, просушуємо, обмазуємо вершковим маслом, змішаним з приправами, і викладаємо в змащену форму для запікання
2. Дрібно ріжемо цибулю, апельсин ріжемо навпіл, чебрець рубаємо і викладаємо всередину індички. Запікаємо в духовці при температурі 190 градусів годину, до тих пір, поки індичка не покриється коричневою скоринкою. Потім покриваємо фольгою і запікаємо ще 3 години, кожні півгодини поливаючи соком
3. Апельсини чистимо і нарізаємо на дольки, цедру натираємо. Бекон обсмажуємо і нарізаємо дрібними шматочками. Все це перемішуємо з журавлиною, медом і чебрецем
4. Відкриваємо індичку, викладаємо зверху соус і запікаємо ще 10 хвилин під фольгою. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин, до появи хрусткої скоринки
5. Дістаємо з духовки і нещільно прикриваємо фольгою. Перекладаємо на блюдо.