“Не розумію, а чого я тут сиджу»: суд розпочав повторний розгляд справи Андрія Горбатюка, підозрюваного у звірячому вбивстві

Опубліковано:
15 Листопада, 2021 о 21:24
Повторний розгляд справи Андрія Горбатюка, якого засудили за вбивство тату-майстрині Тетяни Підвашецької, розпочали сьогодні в Тернопільському апеляційному суді.

Читайте також



До 12 років позбавлення волі засудили тернополянина, який жорстоко вбив співмешканця матері
Забив до смерті: у Чорткові знайшли чоловіка, який переховувався після страшного злочину
У Гримайлові син убив батька за гроші на дорогу


 
На сьогоднішньому засіданні обвинуваченому продовжили термін тримання під вартою на 60 діб. Клопотання про продовження терміну тримання під вартою Андрія Горбатюка подав прокурор Орест Дуць, пише «Суспільне».

«Горбатюка звинувачено у вчиненні тяжкого злочину, за яким йому призначено покарання – довічне позбавлення волі. А тому, з урахуванням тяжкості покарання, є підстави вважати, що перебуваючи на волі, обвинувачений може переховуватися від суду з метою уникнути даного покарання. Крім того, існує ризик перешкоджання обвинуваченим кримінальному провадженню іншим чином. Тому сторона обвинувачення просить продовжити застосований до Горбатюка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів», – каже Дуць.

Інтереси Андрія Горбатюка в суді представляв Петро Череватий. Він просив пом’якшити міру запобіжного захисту для свого підзахисного:

«Щодо обставин, які прошу врахувати при вирішенні даного клопотання, звертаю увагу суду на те, що прокурором, ризики, які зазначаються в його клопотанні, зазначаються чисто формально. До клопотання не додаються докази, які б свідчили про існування таких ризиків. Тому вважаю, що такі ризики в кримінальному провадженні відсутні. Прошу суд відмовити в клопотанні прокурора та обрати щодо обвинуваченого Горбатюка Андрія Петровича інший запобіжний захід, не пов’язаний з позбавленням волі».

0517e06cb0269934

Із засудженим спілкувалися через відеозв’язок. Зараз він відбуває покарання у Дрогобицькій виправній колонії.

«Я взагалі не розумію, чому я тут сиджу, якщо там жодного притомного доказу проти мене немає», – каже Горбатюк.

Заслухавши аргументи сторін, суд задовольнив клопотання прокурора. Андрій Горбатюк перебуватиме під вартою до 13 січня 2022 року.

Нагадаємо, Тетяну Підвашецьку вбили у квітні 2019 року. Підозрюваного Андрія Горбатюка Тернопільський міськрайонний суд засудив до довічного ув’язнення. Апеляційний суд змінив термін покарання з довічного до 15 років арешту. 22 вересня цього року Касаційний кримінальний суд не погодився з цим рішенням і направив справу на повторний розгляд. Про це розповіла речниця Тернопільського апеляційного суду Жанна Попович.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Горбатюк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #убивство
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: