Ризото з гарбузом – ситна та поживна страва, яка прийде до смаку як італійцю, так і українцю. Володимир Ярославський залюбки поділився рецептом смачного гарбузового ризото, яке й сам готує для рідних.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Проста страва, але як казала моя мама, що прожила досить тривалий час в Італії – головний секрет: трохи більше масла і трохи більше пармезану, ніж зазвичай, – прокоментував Ярославський.
До готового ризото можна додавати гарбузове насіння, обсмажені шматочки прошуто чи бекону або подавати до столу одразу по приготуванню.
Ризото з гарбузом
Час: 50 хвилин
Порції: 2
Ризото з гарбузом / Фото Ярославського
Інгредієнти:
– 120 грамів рису арборіо;
– 30 грамів ріпчастої цибулі;
– 40 грамів білого сухого вина;
– 250 грамів нарізаного кубиком гарбуза;
– 15 грамів оливкової олії;
– 35 грамів вершкового масла;
– 80 грамів тертого пармезану;
– овочевий бульйон (500 – 600 мілілітрів).
Приготування:
- Наріжте дрібними кубиками цибулю та обсмажте на оливковій олії.
- Додайте на сковорідку нарізаний кубиком гарбуз та перемішайте з цибулею.
- Висипте до овочів рис та перемішайте.
- Влийте вино та виваріть його.
- Влийте до рису овочевий бульйон кількома порціями, посоліть його та готуйте страву при постійному помішуванні.
- Через 20 – 23 хвилини додайте до ризото улюблені трави та перемішайте.
Коли ще рис досить щільний, але вже майже готовий – я перевіряю на пальцях, щоб тверда середина ділилася на 2 – 3 частини, коли розтираєш зернятко,– прокоментував Володимир Ярославський.
- Дістаньте зі страви гілочки ароматних трав та додайте вершкове масло. Вимішайте страву та додайте пармезан.
- Різотто подають одразу ж, не чекають доки воно охолоне. Можна додавати до страви гарбузове насіння, будь-який сир, оливкову олію та смажений хрумкий бекон. Смачного!